Συνάντηση Πελετίδη-Βεσυρόπουλου: Αναμένονται απαντήσεις για παραλιακή και κοινόχρηστους

Θετικό χαρακτήρισε το κλίμα της συνάντησης που είχε χθες το πρωί στην Αθήνα με τον υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο, ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, σημειώνοντας ωστόσο ότι παρόμοια θετική ατμόσφαιρα υπήρχε και με προκατόχους χωρίς όμως να προχωρήσουν τα θέματα στον επιθυμητό βαθμό.

Η συνάντηση έγινε με βασικά θέματα στην ατζέντα το ζήτημα των Αιγιαλών, της μετακόμισης του τελωνείου από το παλιό λιμάνι στο νέο, προκειμένου ο Δήμος να μπορεί να προχωρήσει την όποια ανάπλαση, καθώς και το θέμα της αξιοποίησης κοινόχρηστων χώρων, όπως αυτό της έκτασης 135 στρεμμάτων στον Ριγανόκαμπο.

Μιλώντας στην «Π» ο κ. Πελετίδης τόνισε ότι δεν πάρθηκαν αποφάσεις, εξηγώντας ότι: «Στις συναντήσεις αυτές γίνεται ενημέρωση για τις απαιτήσεις μας. Τώρα πρέπει να περιμένουμε ώστε μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα να δούμε εάν θα προχωρήσουν τα ζητήματα που θέσαμε», αναγνωρίζοντας ότι απαιτείται πίστωση χρόνου στη νέα ηγεσία του υπουργείου, υπό την προϋπόθεση όμως να μην ακυρωθούν όσες συζητήσεις έγιναν με τους προκατόχους.

Αναφορικά με το σκέλος της αξιοποίησης των κοινόχρηστων χώρων, ο δήμαρχος Πατρέων γνωστοποίησε στον υφυπουργό τις προθέσεις της δημοτικής αρχής, επισημαίνοντας (για την έκταση στον Ριγανόκαμπο εν προκειμένω) ότι δεν είναι δυνατόν σε έναν πρώην σκουπιδότοπο ο δήμος να μην μπορεί να προχωρήσει σε ένα ανάπλασης για τη διαμόρφωση ενός πάρκου αναψυχής. Διαμηνύοντας μέσω των δηλώσεών του στην «Π», ότι η δημοτική αρχή παραμένει αμετακίνητη στον σχεδιασμό της για διαμόρφωση του χώρου.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

Ο κ. Πελετίδης δεν παρέλειψε να απευθύνει για άλλη μια φορά κάλεσμα προς τους Πατρινούς, για τη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί το πρωί της ερχόμενης Πέμπτης, στο δικαστικό μέγαρο της Πάτρας, με αφορμή την εκδίκαση προσφυγής του δήμου κατά της κτηματικής υπηρεσίας, για τις εργασίες ανάπλασης στον Κόκκινο Μύλο.

«Πρέπει να συνειδητοποιήσουν όλοι ότι το πάρκο μάς ανήκει» επανέλαβε σε δηλώσεις του προς την εφημερίδα ο δήμαρχος Πατρέων, υπενθυμίζοντας ότι δικαστική ήττα συνεπάγεται υποχρέωση του δήμου να γκρεμίσει ό,τι έχτισε και το απολαμβάνουν ελεύθερα οι πολίτες.