Ο Καραμανλής στην Πάτρα: Εγκαινιάζει το νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό Αιγίου

Κλείδωσε η ημερομηνία, εντός των ημερών κλειδώνει και η ώρα! Την επόμενη Τρίτη, 14 Ιουλίου ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής έρχεται ξανά στα μέρη μας. Αυτή τη φορά για να παραστεί, ως κεντρικός καλεσμένος, στα επίσημα εγκαίνια του νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού Αιγίου, απ' όπου στις 22 Ιουνίου ξεκίνησαν τα δρομολόγια της νέας γραμμής στο τμήμα Αίγιο - Κιάτο κι από 'κει Αθήνα.

Στην τελετή των εγκαινίων θα παραστούν, εκτός του κ. Καραμανλή και υψηλόβαθμων στελεχών του Υπουργείου, διευθυντικά και επιτελικά στελέχη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, της ΟΣΕ, της ΕΡΓΟΣΕ και φυσικά εκπρόσωποι όλων των φορέων της Αιγιάλειας, της Αχαϊας, της Περιφέρειας, μια και πρόκειται για ένα έργο πνοής που αλλάζει σε μεγάλο βαθμό, σε επίπεδο μεταφορών, τη φυσιογνωμία της περιοχής.

Μέσα στις επόμενες μέρες, θα ανακοινωθεί η ώρα έναρξης της τελετής της προσεχούς Τρίτης στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Αιγίου και το κυρίως μενού της εκδήλωσης. Και βεβαίως η κάθοδος του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, αφού ενδέχεται ν' ανακοινώσει κι άλλα ευχάριστα μαντάτα για το κεφαλαιώδες, για την Αχαϊα, ζήτημα της νέας σιδηροδρομικής γραμμής.

Τα νέα δρομολόγια, που ξεκίνησαν στις 22 του περασμένου μήνα, συνδέουν το Αίγιο και την ευρύτερη περιοχή της Αιγιαλείας, μέσω του Προαστιακού Σιδηρόδρομου, με την πρωτεύουσα, το εθνικό σιδηροδρομικό δίκτυο, το κεντρικό λιμάνι του Πειραιά, καθώς και με το Διεθνές Αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος", άνετα, οικονομικά και με ασφάλεια.

Συνολικά θα πραγματοποιούνται 6 ζεύγη δρομολογίων, από το Αίγιο προς την Αθήνα ή το Αεροδρόμιο και από την Αθήνα ή το Αεροδρόμιο προς το Αίγιο, αντίστοιχα.

Σε όλα τα δρομολόγια θα γίνεται μετεπιβίβαση στο σταθμό του Κιάτου, από ηλεκτροκίνητο Desiro σε ντιζελοκίνητο Rail Bus και αντίστροφα, χωρίς αλλαγή αποβάθρας.