Οι χαμένες ώρες θα έχουν αντίκτυπο - Προειδοποίηση από τις Διευθύνσεις των σχολείων για «μαχαίρι» πενταήμερων κι άλλων εκδρομών

Επιδημία καταλήψεων έχει ξεσπάσει στα σχολεία με αποτέλεσμα εκτός από την αναστάτωση που έχει προκληθεί στην εκπαιδευτική κοινότητα και τις αντιδράσεις γονέων να είναι πλέον ορατός ο κίνδυνος ακύρωσης εκδρομών, ακόμη και των πενταήμερων που παραδοσιακά περιμένουν πως και πως οι μαθητές της Γ’ Λυκείου.

Χθες στην Αχαΐα τελούσαν υπό κατάληψη 30 σχολεία, εκ των οποίων έξι Γυμνάσια και δύο Λύκεια στην Πάτρα.

Οι μαθητές έχουν κλείσει τα σχολεία τους αντιδρώντας γενικά και αόριστα στο γεγονός ότι δεν έχουν καλυφθεί όλες οι θέσεις των εκπαιδευτικών τους, αλλά και ζητώντας να μην προχωρήσουν οι αλλαγές στο Λύκειο.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ

Αρκετές Διευθύνσεις σχολείων, κυρίως Λυκείων έχουν ενημερώσει ήδη μαθητές και γονείς ότι σε περίπτωση που δεν αναπληρωθούν οι χαμένες διδακτικές ώρες τότε οι θα βρεθούν αντιμέτωποι με συνέπειες, όπως η ακύρωση των μαθητικών εκδρομών.

Συγκεκριμένα, σε σχετική ανακοίνωση που εστάλη από Διευθυντή σχολείου αναφέρεται πως «σας ενημερώνουμε ότι συνεχίζεται η κατάληψη του σχολείου από τους μαθητές.

Για την αναπλήρωση των ημερών αυτών θα χαθούν οι σχολικοί περίπατοι και οι εκδρομές που προβλέπονται για όλο το έτος. Για να εγκριθεί η πενθήμερη εκδρομή της Γ τάξης πρέπει να αποδείξουμε ότι η αναπλήρωση των ημερών που χάθηκαν είναι δυνατή, πράγμα το οποίο με κάθε μέρα κατάληψης γίνεται πιο δύσκολο. Στην περίπτωση αυτή θα χαθούν και τα χρήματα των προκαταβολών».