Οι μετανάστες εμφανίζονται - εξαφανίζονται ατο λιμάνι της Πάτρας με άνωθεν εντολές;

Κρυφοί δίαυλοι επικοινωνίας φαίνεται ότι υπάρχουν μεταξύ των Αρχών και των... μεταναστών στο λιμάνι της Πάτρας. Οι μετανάστες με ένα αδιόρατο κάθε φορά "νεύμα", εμφανίζονται ή εξαφανίζονται ανάλογα με το ποια δημόσια πρόσωπα επισκέπτονται στο λιμάνι.

Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, αρκεί να επισκεφθεί το λιμάνι ένα στέλεχος του Υπουργείου για να μην υπάρχει ούτε ένας μετανάστης στο οπτικό του πεδίο. Αντίθετα, κάθε φορά που δεν υπάρχουν επίσημοι στο λιμάνι, αυτό καταλαμβλανεται εξ ολοκλήρου από του επελαύνοντες νεαρούς.

Αυτή η πραγματικότητα έχει και μια άλλη εντελώς σκοτεινή πλευρά: Είναι φανερό ότι οι Αρχές - εφόσον ισχύουν τα παραπάνω - δεν μιλούν απευθείας φυσικά με τους μετανάστες αλλά με αυτούς που τους "φροντίζουν" δηλαδή πιθανόν και με διακινητές.

Το molonoti.gr, γνωρίζει ότι Λιμενικοί και ΕΛΑΣ μπορούν να λύσουν το πρόβλημα της κατάληψης του Νέου Λιμένα σε λίγες ώρες αλλά η εντολή είναι: Μόνο να βλέπετε.

Μόνο το 2017, περισσότεροι από 2.500 μετανάστες συνελήφθησαν κρυμμένοι σε φορτηγά ενώ περίπου 150 εξ αυτών έφτασαν μέχρι την Ιταλία αλλά οδηγήθηκαν πίσω στην Ελλάδα από τις ιταλικές αρχές. Ουκ ολίγοι διέφυγαν, ενώ έχουν συλληφθεί και οδηγοί για δήθεν μεταφορά τους.