Καθάρισαν το παλιό κτίριο στο μόλο και έβαλαν φύλακα

Το παλιό κτίριο στην αρχή του μόλου της Αγίου Νικολάου είναι γνωστό ότι αποτελούσε το βασικό ορμητήριο των ρομά (και όχι μόνο) που έκαναν τις βόλτες τους σε μία περιοχή που υποτίθεται αποτελεί σημείο τουριστικού ενδιαφέροντος για την πόλη.

Σε αυτό  το κτίριο έμεναν ρομά και διάφοροι ακόμα «επισκέπτες», με τις εκκλήσεις αρκετών Πατρινών στους αρμοδίους για να παρέμβουν να είναι σε καθημερινή βάση, καθώς δεν μπορούσαν κατεβαίνοντας στον μώλο να ανεχθούν αυτές τις εικόνες παρακμής για την πόλη τους. 

Έδωσαν και πήραν έτσι οι εκκλήσεις των συμπολιτών και ο δήμος την περασμένη εβδομάδα πήγε με συνεργείο του και καθάρισε τον χώρο, συγκεντρώνοντας δύο φορτηγά από σκουπίδια.

Παράλληλα, έκλεισε τον χώρο και προχώρησε στην τοποθέτηση φύλακα,  με υπάλληλο του δήμου να φυλάει την είσοδο του κτιρίου.

Πλέον η πλατεία και η περιοχή γύρω από τον μόλο ας ελπίσουμε ότι θα είναι καθαρή και δεν θα υπάρχει αυτή η κατάσταση που βλέπαμε μέχρι πρότινος. Ας ελπίσουμε επίσης να κρατήσει το μέτρο αυτό και ο χώρος να κλείσει. 

(Η φωτογραφία είναι του Ανδρέα Αποσκίτη που μαζί με την ομάδα του ανέδειξε το θέμα και πίεσε για μία λύση).