Συνελήφθη στην Πάτρα 38χρονος για συμμετοχή στον τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης»

Στη σύλληψη ενός άνδρα προχώρησαν στελέχη της αντιτρομοκρατικής στην Πάτρα. Ο άνδρας συνελήφθη το πρωί της Δευτέρας στην αχαϊκή πρωτεύουσα και κατηγορείται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, η οποία μάλιστα πρόσφατα είχε απασχολήσει τις Αρχές και στην οποία αποδίδονται τρομοκρατικές επιθέσεις που έχουν γίνει σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λάρισα, ενώ είχαν προφυλακιστεί 6 άτομα της οργάνωσης.

Οι Αρχές εξέτασαν ηλεκτρονικά μέσα του συλληφθέντα τα οποία εστάλησαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αθήνας και προέκυψαν στοιχεία από τα οποία σχηματίστηκε η κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία σε βάρος του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας:

“Από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.), με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και της Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, ταυτοποιήθηκε και συνελήφθη στην Πάτρα, μεσημβρινές ώρες σήμερα (22 Απριλίου 2024), 38χρονος ημεδαπός, σε εκτέλεση σχετικού Εντάλματος Σύλληψης Ανακριτή Αθηνών για συμμετοχή στην Τρομοκρατική Οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης (Σχετ. η από 27-02-2024 Ανακοίνωση του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας). Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί ενώπιον των αρμοδίων Δικαστικών Αρχών”.