Δεύτερη δικαστική νίκη του Α. Μπενετάτου κατά των εφοριακών

αδεια δικαστική αίθουσα

Δεύτερη μεγάλη νίκη πέτυχε ο Πατρινός επιχειρηματίας κ. Ανδρέας Μπενετάτος στην μάχη που δίνει να αποδείξει ότι υποχρεώθηκε να δωροδοκήσει εφοριακούς. Το Τριμελές Πλημμελιοδικείο Πατρών μετά από 12 ώρες διαδικασίας έκρινε ενόχους σε πρώτο βαθμό τον κ. Παν. Κανελλόπουλο, πρώην διευθυντή της Α΄ΔΟΥ και την κυρία Μ. Δεληγεωργοπούλου, επόπτη στην ίδια ΔΟΥ.

Η ποινή ήταν ένας χρόνος φυλάκή με αναστολή για δωροδοκία 2.000 ευρώ. Να σημειωθεί ότι η εισαγγελέας είχε ζητήσει την αθώωση των κατηγορουμένων. Σύμφωνα με τον καταγγέλοντα επιχειρηματία, τον Οκτώβριο του 2007 οι κατηγορούμενοι ζήτησαν "ένα δωράκι 2.000 ευρώ για να επισπεύσουν έναν φορολογικό έλεγχο".

Η εν λόγω απόφαση είναι σημαντική από την στιγμή που έχει προηγηθεί μια ακόμη: Οι δυο κατηγορούμενοι, έχουν ήδη ποινή τεσσάρων ετών για χρηματισμό με σημαδεμένα χαρτονομίσματα ύψους 30.000 ευρώ. Η καταγγελία έγινε και πάλι από τον κ. Μπενετάτο. Το περιστατικό αυτό έγινε τον Απρίλιο του 2008, δηλαδή λίγους μήνες μετά την χθεσινή υπόθεση.

Να σημειωθεί ότι η περίπτωση του κ. Μπενετάτου είναι μοναδική. Παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με τον κ. Λέανδρο Ρακιντζή, επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, 8 στους 10 δημοσίους υπαλλήλους υποκύπτουν σε πράξεις διαφθοράς, ελάχιστοι είναι οι πολίτες που καταγγέλουν τέτοια περιστατικά.