Δάσκαλοι & νηπιαγωγοί της Πάτρας συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία της Τετάρτης

Σε ανακοίνωση του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας, αναφέρονται τα εξής:

"ΑΠΕΡΓΙΑ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17/4 ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟ Ε.Κ. ώρα 10.30  ΜΕ 4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (11 π.μ. με 14.00 μμ.).

Συνάδελφοι /σες την Τετάρτη 17/4:

Αγωνιζόμαστε μαζί με όλους τους εργαζόμενους για να διεκδικήσουμε αυξήσεις στους μισθούς μας, την επιστροφή του 13ου και 14ου μισθού, το μισθολογικό κλιμάκιο που μας "έκλεψε" η προηγούμενη κυβέρνηση, για να απαιτήσουμε αξιοπρεπείς όρους διαβίωσης των εκπαιδευτικών.

Για να υπογράψουμε και εμείς συλλογική σύμβαση που να κατοχυρώνει τα δικαιώματά μας, μονίμων και αναπληρωτών, για να μπορούν οι συνάδελφοι αναπληρωτές να αναρρώνουν στο σπίτι και όχι στο σχολείο, να μπορούν να κάνουν οικογένεια αν το επιθυμούν.

Αγωνιζόμαστε μαζί με τους μαθητές μας και τους γονείς τους για να διεκδικήσουμε σύγχρονα και ασφαλή σχολικά κτίρια, υλικοτεχνική υποδομή που να αρμόζει στις ανάγκες της εποχής μας, σύγχρονα αναλυτικά προγράμματα και βιβλία που να αναπτύσσουν την κριτική σκέψη.

 Για να αποτρέψουμε την κατηγοριοποίηση των σχολείων την υποβάθμιση των μορφωτικών δικαιωμάτων για τη μεγάλη πλειοψηφία των μαθητών. Για να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπεια τη δική μας και των μαθητών μας στον αντιπαιδαγωγικό τραγέλαφο που σχεδίασε το υπουργείο για να "αξιολογήσει" εκπαιδευτικούς και να "στηρίξει" το έργο τους.

Αγωνιζόμαστε για να υπερασπιστούμε το ίδιο το δικαίωμά μας στην απεργία, αφού η κυβέρνηση με αλλεπάλληλες δικαστικές αποφάσεις επί της ουσίας απαιτεί την απαγόρευση των απεργιών από τους δημοσίους υπαλλήλους. Για να απαντήσουμε στον αυταρχισμό της κυβέρνησης και της διοίκησης, η οποία με τον πιο αυταρχικό τρόπο προσπαθεί να επιβάλει μία αναδιάρθρωση που η συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονέων έχει απορρίψει.

Διεκδικούμε  όλα αυτά που δικαιούμαστε!

Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών
Άμεση εξίσωση των αδειών και των εργασιακών δικαιωμάτων.
Μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.
Μείωση των μαθητών στις τάξεις.
Εξασφάλιση σύγχρονών και ασφαλών σχολείων.
Αύξηση των δαπανών για την παιδεία και των μισθών μας.
θέσπιση σύγχρονων αναλυτικών προγραμμάτων που θα προάγουν την ολόπλευρη γνώση για σχολείο που θα μορφώνει και δε θα εξοντώνει.
Να αποσύρει η κυβέρνηση την αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση και να σταματήσει ο ο αυταρχισμός  ο εκφοβισμός και η παραβίαση των συνδικαλιστικών μας  δικαιωμάτων."