Γόνιμη συνάντηση Οικονομόπουλου - Παναγιωτάκη για την σχέση της Πάτρας με το Πανεπιστήμιό της

Η σύσφιξη του Πανεπιστημίου με την Πάτρα "στον μέγιστο βαθμό", είναι ένας από τους κεντρικούς πυλώνες στο πρόγραμμα του κ. Ν. Οικονομόπουλου, υποψήφιου δημάρχου Πατρέων. Στο πλαίσιο αυτό έγινε μακρά συνάντηση του υποψηφίου δημάρχου με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου κ. Γ. Παναγιωτάκη, η οποία υπήρξε άκρως γόνιμη και ενδιαφέρουσα!

Ο κ. Παναγιωτάκης αφού εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί υπάρχει ενδιαφέρον να συνυπάρξουν πανεπιστήμιο και πόλη εξέθεσε στον κ. Οικονομόπουλο την πραγματική κατάσταση :

* Η Πάτρα δεν έχει δεθεί με το Πανεπιστήμιό της, απόδειξη ότι δεν υπάρχει ούτε ένα ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑ στα 50 χρόνια ζωής του! "Σε μικρότερα Πανεπιστήμια όπως το Ιόνιο ή των Ιωαννίνων τα κληροδοτήματα είναι πολλά, σε εμάς κανένα" επεσήμανε ο πρύτανης υπογραμίζοντας ότι ο Δήμος ακόμα και η Παναχαϊκή έχουν κληροδοτήματα!

* Η Πάτρα δεν έχει αντιμετωπίσει όπως πρέπει τον φοιτητικό κόσμο : Με εκπτωτικά κουπόνια και εξυπηρέτηση τους σε ότι πρέπει.

* Μένει αναξιοποίητη η επιστημονική κοινότητα του Πανεπιστημίου. η οποία διενεργεί σήμερα πάνω από 1.500 ερευνητικά προγράμματα, ελάχιστα για την Πάτρα!

Ο κ. Παναγιωτάκης αποκάλυψε ότι το Πανεπιστήμιο θα ήθελε να αξιοποιήσει ακίνητα του Δήμου Πατρέων για δική του χρήση "που σήμερα μένουν αναξιοποίητα", ακόμα και να γίνεται η ορκομωσία των φοιτητών στο κέντρο της Πάτρας "ώστε η πόλη να απολαμβάνει τα οφέλη από την μαζική επίσκεψη συγγενών και φίλων των φοιτητών".

Από την πλευρά του ο κ. Οικονομόπουλος διαβεβαίωσε ότι υπάρχει έτοιμο σχέδιο της παράταξης ¨Πάτρα Δυνατή", ώστε να δυναμώσει άμεσα η σχέση του Πανεπιστημίου με την πόλη. " Ένας από τους βασικούς πυλώνες της οικονομικής ανάπτυξης της Πάτρας είναι το Πανεπιστήμιό της. Είναι τραγικό και διαχρονικό λάθος να αγνοείται επί μακρόν αυτός ο μαναδικός πλούτος" εξήγησε.