Αποζημίωση 340.000 ευρώ σε οικογένεια για θανατηφόρο τροχαίο που προκάλεσε όχημα του Δήμου

Το συνολικό ποσό των 340.000 ευρώ, επιδίκασε το Μονομελές Εφετείο Πατρών, ως χρηματική ικανοποίηση για πρόκληση ψυχική οδύνης, στην οικογένεια του 25χρονου φοιτητή Βασίλη Γιαννακόπουλου, που σκοτώθηκε στις 15 Ιουνίου του 2016, σε τροχαίο δυστύχημα στην Αγυιά.

Ο νεαρός ήταν φοιτητής του Τμήματος Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας και εργαζόταν ως υπάλληλος εταιρείας ταχυμεταφορών, και την ημέρα που συνέβη το μοιραίο, οδηγούσε το μηχανάκι του, κάνοντας μεταφορά αλληλογραφίας, στο πλαίσιο της εργασίας του.

Εβγαινε επί της οδού Αυστραλίας, όταν ξαφνικά ερχόμενος από το αντίθετο ρεύμα, υπάλληλος του Δήμου Πατρέων που οδηγούσε υπηρεσιακό όχημα, επιχείρησε να στρίψει απότομα για να μπει σε κάθετη οδό, χωρίς να ανάψει φλας, παραβιάζοντας την προτεραιότητα, όπως αναγνώρισε το δικαστήριο.

Εξίσου σημαντικό, είναι και το ποσό που επιδίκασε το δικαστήριο ως δικαστικά έξοδα, σε βάρος των δύο εναγόμενων, δηλαδή του δήμου και της ασφαλιστικής εταιρείας, αφού ανέρχεται στο ποσό των 7.650 ευρώ.

Εφ. Πελοπόννησος