Σύγκρουση Βαρδινογιάννη - Grimaldi, για την ακτοπλοϊκή γραμμή Πάτρας - Ιταλίας

Σκληρή αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει μεταξύ της ΑΝΕΚ (Βαρδινογιάννης) και Μινωϊκών Γραμμών (Grimaldi). Τελικό... έπαθλο η γραμμή Πάτρας - Ιταλίας και ποιός θα κυριαρχήσει σε αυτήν εν μέσω ύφεσης. Βαρδινογιάννης και Grimaldi είναι συνεταίροι στο Αιγάιο έχοντας από κοινού την εταιρεία Hellenic Seaways. Ο Ιταλός εφοπλιστής ξεκίνησε τον πόλεμο από την κοινή εταιρεία ζητώντας οικονομικούς ελέγχους και κάνοντας σκληρή κριτική για τα πεπραγμένα της.

Ο Όμιλος Βαρδινογιάννη εξήγησε ότι αυτή η τακτική του Ιταλού αποσκοπεί στο να φύγει η ΑΝΕΚ από την γραμμή Πάτρας - Ιταλίας και να κυριαρχήσουν σε αυτήν οι Μινωικές Γραμμές. Ας δούμε όμως τι λένε οι δυο πλευρές:

* Ο Grimaldi κατηγορεί τον Βαρδινογιάννη ότι χρωστά μέσω της ΑΝΕΚ, στην κοινή εταιρεία τους HSW, 13.000.000 ευρώ. Επίσης ότι παροπλίστηκε το πλοίο "Νήσος Μύκονος", ενώ πουλήθηκαν σε χαμηλές τιμές δυο πλοία που εκτελούσαν δρομολόγια στον Σαρωνικό. Σημειωτέον ότι ο Grimaldi έχει το 33,50% της HSW.

* Ο Βαρδινογιάννης και η ΑΝΕΚ απαντούν: Όλοι αυτοί οι ισχυρισμοί αποσκοπούν στο να φύγει η εταιρεία από τις γραμμές της Αδριατικής και να μείνει ο Grimaldi μοναδικός ισχυρός παίκτης στο Πάτρα - Ιταλία. Τα δυο πλοία που πουλήθηκαν υπήρχε μετρητοίς τίμημα και ήσαν οι υψηλότερες προσφορές που κατατέθηκαν. Η δε ΑΝΕΚ έχει καταβάλει τα τελευταία 3 χρόνια 53,7 εκατ. ευρώ στην HSW. Σημειωτέον ότι στην εν λόγω εταιρεία ο Βαρδινογιάννης και η ΑΝΕΚ έχουν την πλειοψηφία.