Στυγερό έγκλημα ιερέα στην Ηλεία. Αναζητούνται οι δράστες.

Νωρίς το μεσημέρι δολοφόνησαν εν ψυχρώ ιερέα στη διασταύρωση της Κρέστενας. Ο άτυχος άνδρας σταμάτησε με το αυτοκίνητό του σε πάρκινκ και άγνωστοι που επέβαιναν σε μηχανή μεγάλου κυβισμού τον πλησίασαν και τον πυροβόλησαν τραυματίζοντάς τον θανάσιμα. Στο αμάξι επέβαινε και η σύζυγός του που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Κρέστενας σε κατάσταση σοκ.

 Το πτώμα φέρει πολλαπλές κακώσεις σε θώρακα, κεφαλή και τράχηλο απο πυροβόλο όπλο σύμφωνα με όσα δήλωσε νωρίτερα η ιατροδικαστής του νοσοκομείου Ρίου Αγγελική Τσιόλα που βρέθηκε στο σημείο για την αυτοψία.

Ο 52χρονος ιερέας καταγόταν και λειτουργούσε στη Φωκίδα ενώ η συνομήλικη σύζυγός του καταγόταν από το χωριό Φλόκα.

Ο ιερέας είχε μεταβεί με τη σύζυγό του στην περιοχή της Ζαχάρως.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχει εξακριβωθεί αν το κίνητρο ήταν η ληστεία ή συνέβη κάτι άλλο.

 Τρία παιδιά άφησε πίσω του ο 52χρονος ιερέας Αθανάσιος Αυγερόπουλος τα οποία έφτασαν πριν από λίγες ώρες στην Ηλεία και εξετάζονται απο τις Αρχές για να βοηθήσουν όπως μπορούν στην υπόθεση. «Ήταν παπάς στο χωριό μας τα τελευταία 8-10 χρόνια και έχει 3 υπέροχα παιδιά. Δεν είχε δώσει ποτέ κανένα δικαίωμα... έχουμε πάθει όλοι σοκ. Δεν μπορούμε να το πιστέψουμε» , αναφέρουν οι συγχωριανοί του ιερέα που δολοφονήθηκε από αγνώστους σήμερα το πρωί. Στην Πυρά Ηρακλέους, ένα πανέμορφο χωριό της Φωκίδας, στους πρόποδες της Οίτης κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ακόμα ότι ο Παπα-Θανάσης έφυγε με αυτό τον τρόπο.

Όλες οι αρχικές πληροφορίες σχετικά με τη διαδρομή του ιερέα και της συζύγου του επανεξετάζονται από τις Αρχές αυτή την ώρα και τίποτα δεν φαίνεται δεδομένο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έκανε ανάληψη χρημάτων από υποκατάστημα τραπέζης και έφυγε στη συνέχεια προς Πύργο. Στο σημείο που δολοφονήθηκε σταμάτησε για προσωπική ανάγκη της συζύγου του. Μόλις αυτή απομακρύνθηκε εμφανίστηκαν δύο άντρες σε μοτοσικλέτα, όπου εκτέλεσαν εν ψυχρω τον ιερέα και τράπηκαν σε φυγή με τη μοτοσικλέτα τους.