Στους δρόμους μαζικά το Μεσολόγγι κατά της κατάργησης του Πρωτοδικείου

Εκατοντάδες πολίτες στο Μεσολόγγι διαδηλώνουν σήμερα ενάντια στο κλείσιμο του Πρωτοδικείου της πόλης. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν φορείς, ενώσεις και σωματεία, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα ενότητας και διεκδίκησης. Την ίδια ώρα η αγορά του Μεσολογγίου έχει κατεβάσει ρολά σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Στη συγκέντρωση μίλησαν ο δήμαρχος Σπ,. Διαμαντόπουλος, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Μεσολογγίου Χρ. Παϊσιος, ο βουλευτής Μ. Ζαμπάρας, η πρόεδρος του τοπικού Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων, ο αντιδήμαρχος Ναυπακτίας κ. Ραυτόπουλος, ο πολιτευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γρ. Θεοδωράκης κ.α. Αναγνώστηκε ακόμα μήνυμα της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ Χρ. Σταρακά.

Ο Δήμαρχος Μεσολογγίου, Σπύρος Διαμαντόπουλος έκανε λόγο για «απαράδεκτες επιλογές» εις βάρος του Μεσολογγίου, που προβάλλουν και συρρικνώνουν την πρωτεύουσα του νομού.

«Ο τίτλος της Ιεράς Πόλεως δεν μας χαρίστηκε αλλά δικαιωματικά τον έδωσε το ίδιο το ελληνικό κράτος. Ας αναλάβει τις ευθύνες της η Πολιτεία. Να πράξει το δίκαιο και το σωστό. Ας πάρουν την απόφαση που δεν συμψηφίζει τις αδικίες του παρελθόντος. Να αντιμετωπιστεί η πόλη μας όπως της αξίζει και της αρμόζει», πρόσθεσε.

Η τοπική κοινωνία, τόνισε, ζητά την παραμονή του Πρωτοδικείου, αναφέροντας ότι «η ιστορία έχει βαρύνουσα σημασία» αφενός, ενώ αφετέρου έγινε λόγος και για «αντικειμενικά» και «αδιαμφισβήτητα» στοιχεία  που επιβάλλουν να μην αλλάξει ο δικαστικός χάρτης της περιοχής.

Μετά το τέλος των ομιλιών σχηματίστηκε συμβολικά ανθρώπινη «αλυσίδα» μπροστά από το Δικαστικό Μέγαρο.