Ξεχασμένη από τον Δήμο Αιγιάλειας, η παραλία από τον Ριζόμυλο μέχρι τα Νικολέικα

Ριζόμυλος-Νικολέικα

Τουλάχιστον απαράδεκτη είναι η εικόνα η οποία αντικρίζει ο επισκέπτης, που αποφασίζει να επισκεφθεί την παραλία από τον Ριζόμυλο μέχρι τα Νικολέικα, του Δήμου Αιγιάλειας. Μια εικόνα που τον αποτρέπει να μείνει στην περιοχή και… απλώς, κάνει στροφή και φεύγει για άλλες περιοχές… Κι ενώ παραδοσιακά η συγκεκριμένη παραλία συγκεντρώνει πολύ κόσμο, μέχρι στιγμής αποτρέπει τον κόσμο παραμείνει σε αυτή.

Βουνά σχηματίζουν, οι πέτρες, τα χαλίκια και το χώμα (όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες), τα οποία… περιμένουν τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου να τα στρώσει, εργασία που έπρεπε να γίνει εδώ και 15 μέρες. Θα έπρεπε ήδη να καθαρίσει την παραλία και να την κάνει επίπεδη, αφού σε πολλά σημεία το έδαφος χάσκει από τις σφοδρές κακοκαιρίες του χειμώνα. Θα έπρεπε ήδη να έχει παραδοθεί καθαρή στους λουόμενους για να χαρούν τη θάλασσα και στους καταστηματάρχες της περιοχής, που περιμένουν αυτούς τους τρεις- τέσσερις καλοκαιρινούς μήνες να δουλέψουν.

Όπως όμως  έλεγε καταστηματάρχης, «πέρυσι ο Δήμος θυμήθηκε να καθαρίσει την παραλία τον Αύγουστο» (!), οπότε και οι καταστηματάρχες έδιωξαν τα συνεργεία, αφού τα είχαν καθαρίσει μόνοι τους, με δικά τους χρήματα και συνεργεία. «Το ίδιο θα κάνουμε και φέτος. Θα πληρώσουμε ιδιωτικά συνεργεία όλοι μας και θα καθαριστεί και θα στρωθεί η παραλία. Αν περιμένουμε τον Δήμο, να έρθει πάλι τον Αύγουστο, θα καταστραφούμε», τόνισε.

*Ένα ακόμα παράδειγμα αδιαφορίας του Δήμου Αιγιάλειας είναι και αυτό που ταλαιπωρεί του ντόπιους παραγωγούς. Σε όλο το μήκος και το πλάτος του Δήμου, όσα κτήματα αρδεύονται από τα αυλάκια, αυτά δεν έχουν καθαριστεί ακόμα, με αποτέλεσμα οι τοπικοί παραγωγοί, να έχουν σοβαρό πρόβλημα. Να σημειωθεί, ότι όπου υπάρχει ΤΟΕΒ, ανάλογο πρόβλημα δεν υφίσταται. Το πρόβλημα παρουσιάζεται, όπου είναι αρμόδιος για τον καθαρισμό ο Δήμος.