ΝΔ Ελλάδα: Η μόνη περιοχή της χώρας που δεν έχει ούτε έναν σύγχρονο δρόμο

Κατσιφαρας

Η Ολυμπία Οδός και η Ιόνια Οδός είναι οι δυο τραυματισμένες υποθέσεις της ΝΔ Ελλάδας. Η περιοχή είναι πλέον η μοναδική στην χώρα που δεν έχει σύγχρονο οδικό δίκτυο (ούτε ένα μέτρο). Η Πάτρα μάλιστα δεν έχει δρόμους προς τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα (προς Πύργο, Κόρινθο, Τρίπολη, Γιάνενα), ενώ δεν έχει πλέον και τρένο!

Ο Περιφερειάρχης ΝΔ Ελλάδας Απ. Κατσιφάρας απέστειλε στον αρμόδιο υπουργό κ. Χατζηγάκη επιστολή για τους δυο αυτούς δρόμους η οποία έχει ωε εξής:

"Κύριε Υπουργέ,

Κατ’ αρχήν σας απευθύνω τα συγχαρητήριά μου για την ανάληψη των καθηκόντων σας και εύχομαι κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο που έχετε αναλάβει. Μεταξύ των αντικειμένων σας, περιλαμβάνεται και το μείζονος σημασίας ζήτημα για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας που είναι τα έργα στην Ολυμπία και στην Ιόνια Οδό.

Πρόκειται για δύο αυτοκινητόδρομους, από την ολοκλήρωση των οποίων εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό το αναπτυξιακό μέλλον της Δυτικής Ελλάδας, που σήμερα παραμένει απομονωμένη από τα μεγάλα οδικά δίκτυα, η ασφάλεια στις μετακινήσεις αλλά και η απασχόληση στην Περιφέρεια κατά την περίοδο κατασκευής των έργων.   Στην Ολυμπία και στην Ιόνια Οδό, όπως ξέρετε, οι εργασίες έχουν διακοπεί και τα εργοτάξια είναι νεκρά.

Κατά το πρόσφατο παρελθόν είχε καταβληθεί προσπάθεια για αναχρηματοδότηση των έργων με τη συνδρομή της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, εξέλιξη που είχε δημιουργήσει ελπίδες για επανεκκίνηση των δύο έργων. Οφείλω να σας ενημερώσω, κύριε Υπουργέ ότι, όσον αφορά τη Δυτική Ελλάδα, η νέα κυβέρνηση και το Υπουργείο σας θα κριθούν, κατά σημαντικό βαθμό, από την επανεκκίνηση αυτών των δύο έργων.

Σας ζητώ κύριε Υπουργέ να προγραμματίσετε μια συνάντηση εργασίας προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση για το σημείο στο οποίο βρισκόμαστε αυτήν τη στιγμή και για τις προοπτικές απεμπλοκής, θεωρώντας ότι η συνεργασία του Υπουργείου με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, σε πολιτικό επίπεδο, είναι απαραίτητη για την επιτυχία του κοινού μας στόχου που είναι η επανέναρξη των εργασιών στην Ολυμπία και στην Ιόνια Οδό".

Φυσικά τα οδικά έργα έχουν κολλήσει εξ αιτίας του ελληνικού κράτους. Κανείς άλλος δεν ευθύνεται. Ούτε οι εταιρείες, ούτε οι Τράπεζες. Ίδωμεν.