Κινηματογραφική καταδίωξη στο Ιόνιο με μεγάλη μπάζα ναρκωτικών

Κινηματογραφικές σκηνές στο Ιόνιο με ταχύπλοα ακόμα και ελικόπτερο να κυνηγούν σε ρυθμούς Τζέιμς Μπόντ τους κακούς... Όλα ξεκίνησαν όταν δυο επιβάτες φουσκωτού αρνήθηκαν έλεγχο από λιμενικούς και ανέπτυξαν ταχύτητα. Κυνηγημένοι οι δύο χειριστές πετούσαν στη θάλασσα μικρά δέματα που περιείχαν ναρκωτικές ουσίες.


Στην καταδίωξη έσπευσαν πλωτά περιπολικά των Λιμενικών Αρχών Ζακύνθου και Κεφαλληνίας με αποτέλεσμα το ταχύπλοο σκάφος να προσαράξει στην παραλία «ΑΒΥΘΟ» Λειβαθούς Κεφαλληνίας - σχεδόν έπεσε στα βράχια - και οι δύο επιβαίνοντες να τραπούν σε φυγή.


Στο φουσκωτό σκάφος είχε απομείνει μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών ουσιών ενώ το προσωπικό των πλωτών περιπολικών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη και στην περισυλλογή των δεμάτων που είχαν ρίξει στην θάλασσα.


Οι ναρκωτικές ουσίες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Κεφαλληνίας, όπου ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί η καταμέτρηση των ναρκωτικών ουσιών η ποσότητα των οποίων ανέρχεται στα 585 δέματα συνολικού βάρους 833 κιλών και 45 γραμμαρίων. Οι δυο μεταφορείς έχουν εξαφανιστεί.