Κατσιφάρας: Θα συντηρηθούν τελικά οι δρόμοι στη ΝΔ Ελλάδα

Πόσα χιλιόμετρα είναι οι... δρόμοι στη ΝΔ Ελλάδα; Απαντά ο περιφερειάρχης κ. Κατσιφάρας. «Παραλάβαμε 4.000 χιλιόμετρα οδικού επαρχιακού οδικού δικτύου και 700 χιλιόμετρα εθνικού οδικού δικτύου. Δηλαδή, παραλάβαμε συνολικά 4.700 χιλιόμετρα οδικού δικτύου. Για να έχουμε μια αίσθηση του μεγέθους σας λέω ότι το συνολικό μήκος του οδικού δικτύου που παραλάβαμε είναι 4.700 χιλιόμετρα που είναι, περίπου, η απόσταση Αθήνα - Παρίσι και Παρίσι - Αθήνα. Είναι φανερό ότι ένα τόσο εκτεταμένο οδικό δίκτυο έχει τεράστιες ανάγκες διαρκούς συντήρησης», αποκάλυψε ο κ. Κατσιφάρας.

Έτσι λοιπόν η συντήρηση των δρόμων στη ΝΔ Ελλάδα μάλλον θα... γίνει τελικά αφού η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, κατάφερε να εξασφαλίσει πιστώσεις που φτάνουν τα 25,8 εκατ. ευρώ γ ια την συντήρηση του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου το οποίο επί πολλά χρόνια παρέμενε ασυντήρητο.


Αυτό βεβαίωσε το μεσημέρι ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος και Υποδομών Νίκο Υφαντή.


«Κάναμε μεγάλη προσπάθεια ώστε να εξασφαλίσουμε τους αναγκαίους πόρους. Η δουλειά που έχει ήδη ξεκινήσει στη συντήρηση των δρόμων της Δυτικής Ελλάδας είναι ένα μεγάλο έργο που θα βελτιώσει την οδική ασφάλεια. Οι δρόμοι για πολύ καιρό ήσαν ασυντήρητοι και αυτό είναι μια πραγματικότητα που καθημερινά βιώνουν οι πολίτες της Δυτικής Ελλάδας», τόνισε ο Περιφερειάρχης.