Ισόβια στο δολοφόνο του Ηλείου αστυνομικού Βασίλη Μαρτζάκλη-Απειλήθηκαν επεισόδια(VIDEO)

Την ποινή των ισόβιων δεσμών επέβαλε το δικαστήριο του Πύργου στον 30χρονο ρομά Βασίλη Λέντερη, για την δολοφονία του αστυνομικού Βασίλη Μαρτζάκλη, προσθέτοντας ακόμα 30 έτη συν χρηματικό πρόστιμο 20.000 ευρώ, για επιμέρους αδικήματα.

Το βράδυ της 11ηςΜαΐου του 2014, ο 30χρονος χτύπησε δύο φορές στην καρδιά και τον πνεύμονα τον άτυχο άντρα, με τον αστυνομικό να πέφτει αιμόφυρτος στο πεζοδρόμιο και να αφήνει την τελευταία του πνοή.

Ο δράστης έφυγε τρέχοντας και πέταξε το μαχαίρι σε κοντινό οικόπεδο. Δίπλα στο θύμα έσπευσαν φίλοι, γείτονες και συνάδελφοι να τον βοηθήσουν.

Άμεσα κλήθηκε ασθενοφόρο ενώ ειδοποιήθηκαν οι αστυνομικές αρχές που «έζωσαν» την Ανδραβίδα, αναζητώντας το δράστη τον οποίο συνέλαβαν λίγες ώρες αργότερα.

Είχε διαρρήξει σπίτι γείτονα του θύματος, με τον αστυνομικό αν και εκτός υπηρεσίας, να προσπαθεί να τον ακινητοποιήσει πριν δεχτεί τις μαχαιριές.

Ωσρτόσο απειλήθηκαν επειδσόδια την ώρα της μεταγωγής του δράστη για την έναρξη της δίκης, από συγγενείς τιου θύματος, όπως τα κατέγραψε η κάμερα του ilialive, με τους αστυνομικούς να προσπαθούν να τον προστατέψουν και να ηρεμήσουν την κατάσταση.