Εκτάκτως τώρα συνεδρίαση για τα σκουπίδια του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου

Το θέμα των απορριμμάτων, απασχολεί αυτή την ώρα την έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου, με τα ακόλουθα θέματα στην ημερήσια διάταξη:

1.      Ενημέρωση του Δημάρχου για τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης σχετικά με τη διαχείριση των αστικών απορριμμάτων του δήμου.

2.      Λήψη απόφασης καθορισμού χώρου προσωρινής μεταφόρτωσης των αστικών απορριμμάτων του Δήμου, για τη μεταφορά τους σε νόμιμους ΧΥΤΑ.

3. Έκφραση γνώμης του Δημοτικού Συμβουλίου για την πραγματοποίηση έργων στις Τ.Κ Χειμαδιού, Σοπίου, Καράτουλα, Μαγούλας και Λατζοϊου προκειμένου η ΜΚΟ «Συμπολιτεία Ολυμπίας» να υποβάλει πρόταση στην 4η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο πλαίσιο του τοπικού προγράμματος προσέγγισης Leader της ομάδας τοπικής δράσης (ΟΤΔ) της Αναπτυξιακής Ολυμπίας Α.Α.Ε Ο.Τ.Α (ΑΝΟΛ), με σκοπό την ανάδειξη και τη χάραξη του ορεινού μονοπατιού που εξυπηρετούσε την επικοινωνία μεταξύ της Αρχαίας Ήλιδας και της Αρχαίας Ολυμπίας «Το μονοπάτι της Εκεχειρίας».