Βάζουν πωλητήρια στα σπίτια τους για να γλυτώσουν από απειλές και ξυλοδαρμούς μειονοτικών!

Σκηνές τρόμου, από το πρόσφατο παρελθόν, ζουν και πάλι κάτοικοι και επαγγελματίες σε Ροδοδάφνη και κοντινά χωριά, που μάταια πίστεψαν ότι ο εφιάλτης των αγριεμένων και μη συνεννοήσιμων Ρομά της περιοχής, πέρασε ανεπιστρεπτί εξαιτίας της αυξημένης αστυνομικής παρουσίας, ως αποτέλεσμα κινητοποιήσεών τους και συσκέψεων.

Οι κάτοικοι - αν και εμφανώς διστακτικοί - καταγγέλλουν στην «ΠτΔ» ότι μικρές ομάδες Ρομά, όλων των ηλικιών, τους πλησιάζουν και τους προκαλούν αποζητώντας επεισόδιο μαζί τους, ενώ μόλις προχθές ένα άτομο ξυλοκοπήθηκε, μη έχοντας καμία προστασία.

Όπως λένε, πολλοί από αυτούς μπουκάρουν σε μαγαζιά και αρχίζουν κουβέντα από το πουθενά και με άγριες όσο και προκλητικές διαθέσεις, με πρόσχημα ότι οι ντόπιοι τους συμπεριφέρονται ρατσιστικά, παρότι έχουν καταβληθεί πολλές προσπάθειες για κοινή ειρηνική συμβίωση.

Σε αρκετές περιπτώσεις, τον θόρυβο προκαλούν Ρομά από 15 έως 17 ετών, που δείχνουν να μην αντιλαμβάνονται τους κινδύνους, ενώ καταυλισμός, κοντά στα σπίτια του οικισμού, έχει αδειάσει μετά από μεταξύ τους τσακωμούς και - όπως καταμαρτυράται - εκεί πλέον γίνονται καθημερινά κάθε λογής συναλλαγές. Είναι δε ενδεικτικό ότι σε κάποια επεισόδια, δίδεται το σύνθημα (!) και οι Ρομά πολλαπλασιάζονται.

Σε αρκετές περιπτώσεις, αφού υβρίζουν και χτυπούν, απειλούν τον κόσμο ότι αν καταγγείλουν τα συμβάντα, θα το μετανιώσουν και θα κάνουν κακό, σ' αυτούς και στα παιδιά τους.

Αυτή η νέα φουρνιά Ρομά, έχει εμφανιστεί στην περιοχή της Συμπολιτείας, με πολύ άγριες διαθέσεις και η πυκνή παρουσία των ομάδων ΟΠΚΕ της αστυνομίας δεν τους κάμπτει, με αποτέλεσμα πολλοί να είναι αυτοί που δεν αντέχουν την καθημερινότητά τους, βάζοντας πωλητήρια στα σπίτια τους, προκειμένου να απαλλαγούν από τον εφιάλτη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι κοντά στην Παλαιά Εθνική Οδό Πατρών-Αιγίου, από «Μπακαρέτσου» μέχρι «Υπόστεγο», πολλά σπίτια στη σειρά πωλούνται, είτε με ανάλογη ένδειξη είτε στα κρυφά, από στόμα με στόμα.

Για την ημερήσια κατάσταση, θα ενημερωθούν τις επόμενες ημέρες, οι τοπικές αρχές, αφού «η κατάσταση έχει φτάσει πλέον στα όρια ωμού εκβιασμού και απειλών για ανθρώπινες ζωές» κατά δήλωση των πολιτών.