Αναμένεται σκληρή σύγκρουση μεριδιούχων - παλιάς διοίκησης Αχαϊκής

Οι μεριδιούχοι της Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας, απέκτησαν διοίκηση και πλέον ετοιμάζονται για σκληρή αντιπαράθεση με την παλιά διοίκηση της Τράπεζας, τον εκκαθαριστή που έχει τοποθετηθεί και "κάθε άλλον υπεύθυνο", έχοντας ήδη επικοινωνήσει και με τον Οικονομικό εισαγγελέα κ. Πεπόνη!

Χθες στην αίθουσα του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών τα μέλη του συλλόγου ψήφισαν και εξέλεξαν τους κ.κ. Μπέλα (πρώτος με 96 ψήφους), Γκοτσόπουλο, Πετρόπουλο, Νικολόπουλο, Γ. Παπαδόπουλο, Σπετζούρη, Πανταζόπουλο, Μετζελόπουλο και Χαλκιόπουλο. Πρώτος επιλαχών ο κ. Β. Σπαλιάρας.

Η πρώτη ιστορικά διοίκηση των μεριδιούχων (υπάρχει και σύλλογος δανειοληπτών Αχαϊκής) έχει στους κόλπους της δυο τάσεις. Η πρώτη θέλει να ακολουθηθεί "σκληρή γραμμή" εναντίον της τελευταίας διοίκησης της Τράπεζας. Δηλαδή αγωγές, μηνύσεις, ακόμα και συντηρητικές κατασχέσεις των περιουσιών κάθε μέλους. Η τάση αυτή στηρίζεται στο νόμο που ξεκάθαρα αναφέρει ότι "τα μέλη του ΔΣ δεν πρέπει να προβαίνουν σε πράξεις και ενέργειες που δεν συνάδουν με το συμφέρον των μεριδιούχων". Σε αντίθετη περίπτωση έχουν ατομικά ευθύνες!

Να σημειωθεί ότι ενώ η διοίκηση της Αχαϊκής έβλεπε το επερχόμενο τέλος δεν προχώρησε σε έκτακτη γενική συνέλευση για να ενημερώσει τους μεριδιούχους και να παρθούν αποφάσεις από κοινού.

Η δεύτερη τάση ζητά να προηγηθεί μια καλόπιστη διερεύνηση του τι ισχύει αυτή την στιγμή και τι μπορεί να γίνει. Αναμένεται στην πρώτη γενική συνέλευση, με διοίκηση να καθοριστεί και η πολιτική που θα ακολουθηθεί. Πάντως μεριδιούχοι όπως ο κ. Σπετζούρης ή ο κ. Παπαδόπουλος μιλώντας στο molonoti.gr, ξεκαθάρισαν ότι έχουν μεγάλα ποσά σε μετοχές της Αχαϊκής (160.000 0 πρώτος και πάνω από 220.000 ευρώ ο δεύτερος), επειδή καταρχήν πείσθηκαν από την διοίκηση της Τράπεζας να "βοηθήσουν με καταθέσεις", ενώ αργότερα ήταν αδύνατον να ρευστοποιήσουν.