Αναβλήθηκε η δίκη για το θάνατο της 24χρονης πατρινής Παρασκευής Τσιντώνη στο Πολυλίμνιο Καλαμάτας

Αναβλήθηκε τελικά για τις 7 Απριλίου η δίκη που θα ξεκινούσε χθες  στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Καλαμάτας.

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Καλαμάτας κάθονται συνολικά 40 κατηγορούμενοι για την τραγική ιστορία στο Πολυλίμνιο Χαραυγής, όπου τον Αύγουστο του 2016, εξαιτίας κατολισθήσεων, σκοτώθηκε μια 24χρονη Παρασκευή Τσιντώνη από την Πάτρα και τραυματίσθηκε σοβαρά η 25χρονη φίλη της από την Καλαμάτα.

Κατηγορούμενοι είναι ο δήμαρχος και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης την περίοδο εκείνη, στελέχη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, καθώς και ο διευθυντής Δασών Μεσσηνίας και ο δασάρχης Καλαμάτας

Οι 40 κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από αμέλεια δια παραλείψεως και σωματική βλάβη από αμέλεια παρ’ υπόχρεων.

Τραγικός θάνατος

Παραμονές του Δεκαπενταύγουστου του 2016 τρεις φίλες, δύο αδελφές από την Πάτρα και μια φίλη τους από την Καλαμάτα, έκαναν διακοπές στην περιοχή μας και πήγαν να θαυμάσουν το Πολυλίμνιο. Όσο ήταν εκεί συνέβη μεγάλη κατολίσθηση, με αποτέλεσμα να καταπλακώσει τα τρία κορίτσια. Η άτυχη 24χρονη κοπέλα από την Πάτρα σκοτώθηκε ακαριαία και η αδελφή της τραυματίστηκε ευτυχώς ελαφρά. Σοβαρά τραυματίστηκε και η 25χρονη φίλη τους.

Η προκαταρκτική έρευνα που ξεκίνησε τότε από τις εισαγγελικές Αρχές ολοκληρώθηκε το προηγούμενο διάστημα με την άσκηση ποινικών διώξεων σε συνολικά 41 άτομα, με τα 40 να οδηγούνται σήμερα στο εδώλιο.