Έναρξη συμπλήρωσης των αγροτικών αιτήσεων ενίσχυσης

Υποχρεωμένοι να προχωρήσουν στην σύνταξη της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης του τρέχοντος έτος, με την Παναιγιάλεια Ένωση Συνεταιρισμών είνια οι αγρότες, εφόσον δεν θέλουν να εξαιρεθούν από την Επιδότηση για της εξαετίας 2015 – 2020.

Η προθεσμία ξεκινά την Τρίτη 24 Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθεί στις 15 Μαΐου. 

Βασική προϋπόθεση για να λάβει Δικαιώματα Βασικής Ενίσχυσης ένας παραγωγός είναι το σύνολο του Φυτικού του Κεφαλαίου να είναι τουλάχιστον (4) τέσσερα στρέμματα.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

1.Οι παραγωγοί που ήταν δικαιούχοι επιδότησης τα προηγούμενα έτη και δεν έχουν κάποια μεταβολή τόσο στα προσωπικά τους στοιχεία ( π.χ. Ταυτότητα - ΑΦΜ – Τραπεζικός Λογαριασμός), όσο και στο Ιδιοκτησιακό Καθεστώς των αγροτεμαχίων τους ( Αγοροπωλησία – Νέα Μίσθωση – Παράταση προϋπάρχουσας Μίσθωσης) προσκομίζουν μόνο φωτοαντίγραφα Εκκαθαριστικού Σημειώματος έτους 2014, και της πρώτης σελίδας του Τραπεζικού τους Βιβλιαρίου. Σε περίπτωση οποιασδήποτε μεταβολής που εμπίπτει σε μία από τις προαναφερθείσες περιπτώσεις προσκομίζεται το ανάλογο παραστατικό. Οι κτηνοτρόφοι υποβάλλουν επιπροσθέτως, φωτοτυπία του «Μητρώου Εκμετάλλευσης Αιγοπροβάτων ή Βοοειδών» αντιστοίχως.
2.Οι παραγωγοί που υποβάλλουν για πρώτη φορά Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης και αιτούνται την χορήγηση Δικαιωμάτων Βασικής Ενίσχυσης μέσω του Εθνικού Αποθέματος, θα χρειαστεί να προσκομίσουν σε φωτοαντίγραφα:
      
-Αστυνομική Ταυτότητα
-Εκκαθαριστικό Σημείωμα 2014
-Τραπεζικό Βιβλιάριο
-ΑΜΚΑ
-Βιβλιάριο ΟΓΑ (Αν είναι ασφαλισμένοι στον συγκεκριμένο Φορέα).
-Τίτλους Ιδιοκτησίας Αγροτεμαχίων (Ε9 ή Συμβόλαια για τα ιδιόκτητα, Μισθωτήρια / Ιδιωτικά Συμφωνητικά για τα ενοικιαζόμενα).