Άρχισαν οι διήμερες εκδηλώσεις της Εξόδου του Μεσολογγίου

Ξεκίνησαν λίγο μετά τις 8 το βράδυ του Σαββάτου οι επετειακές εκδηλώσεις της Εξόδου του Μεσολογγίου, με την πομπή από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος και μετάβαση στον Κήπο των Ηρώων.

Το πρόγραμμα των διήμερων εκδηλώσεων έχει ως εξής:

• Δέηση και κατάθεση στεφάνων από την Ελληνική Κυβέρνηση, Βουλή των Ελλήνων, Πρεσβεία της Μεγάλης Βρετανίας στην Ελλάδα ως τιμώμενη χώρα, Ένοπλες Δυνάμεις, Σώματα Ασφαλείας, Ακαδημία Αθηνών, εκπρόσωπο Α.Ε.Ι., Τ.Ε.Ι. Δυτ. Ελλάδας, Πρόεδρο ΚΕΔΕ, Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας και Δήμαρχο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.

• Πανηγυρικός από τον Δήμαρχο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κ. Νικόλαο Καραπάνο.

• Αναπαράσταση της ανατίναξης του Δημογέροντα Χρήστου Καψάλη. Συμμετέχει η χορωδία του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου υπό τη διεύθυνση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή κ. Σπύρου Χολέβα.

10:30μ.μ. Δεξίωση στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Μεσολογγίου από τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς 2/39 Συντάγματος Ευζώνων. (Ιδιαίτερη Πρόσκληση)

Την Κυριακή 5 Απριλίου το Μεσολόγγι θα υποδεχθεί τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο (10.00 π.μ.) στο δημαρχείο της Κεντρικής Πλατείας και ακολουθεί η επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος.

Η πομπή ξεκινά στις 11.00 π.μ. με κατεύθυνση και πάλι τον Κήπο των Ηρώων. Μετα την ολοκλήρωσή της, ακολουθεί τρισάγιο στην μνήμη των αθάνατων νεκρών, κατάθεση στεφάνου από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και ο πανηγυρικός της ημέρας από τον εκπρόσωπο της Ελληνικής Κυβέρνησης. Το τελετουργικό της ημέρας ολοκληρώνεται με το μοιρολόι «Να ζει το Μεσολόγγι» από την χορωδία του Πνευματικού Κέντρου.

Η ιερή εικόνα της Εξόδου, θα επιστρέψει με πομπή στον χώρο του Δημαρχείου, στις 6.30 το απόγευμα.