Πρώτο Θέμα: Κάντε το όπως η κυρία Κωνσταντίνα Κοσπέτα

Με μιά μεγάλη σχεδόν ολοσέλιδη φωτογράφία, έμμεση αναγνώριση της σημαντικής κοινωνικής της προσφοράς τίμησε η εφημερίδα "Πρώτο Θέμα" την κυρία Κωνσταντίνα Κοσπέτα υποψήφια βουλευτή των ΑΝΕΛ στην Αχαία. Η κυρία Κοσπέτα, έχει μεγάλο έργο ως υπεύθυνη του κοινωνικού τομέα στην ΝΔ Ελλάδα με πλήθος ενεργειών όπως σίτιση σχολείων, οικογενειών κ.α.

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που μια κεντρική εφημερίδα και μάλιστα πρώτη σε κυκλοφορία, επέλεξε μια δική της φωτογραφία "επί τω έργω", δηλαδή ένα πρόσωπα από της περιφέρεια, για να γράψει από κάτω: "Μέλη ανθρωπιστικών οργανώσεων μοιράζουν τρόφιμα σε πρόσφυγες. Κάποιοι άλλοι όμως φροντίζουν να θησαυρίζουν τρώγοντας από τα τρόφιμα αυτά με χρυσά κουτάλια".

Η εφημερίδα συγκλονίζει αποκαλύπτοντας ότι χιλιάδες μερίδες φαγητού, αντί να διανέμονται σε πρόσφυγες και φτωχούς, καταλήγουν σε ξενοδοχεία, εστιατόρεια και λαΊκές! Μάλιστα τις μερίδες αυτές η εφημερίδα τις υπολογίζει στο 70% του συνόλου.

Ο πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσκου Βιομηχανικών Προϊόντων κ. Νίκος Καραγεωργίου, στο ίδιο ρεπορτάζ επιβεβαιώνει την ληστεία που γίνεται στα τρόφιμα για τους μετανάστες λέγοντας ότι "βοά η αγορά για το τι πραγματικά συμβαίνει".