Πάτρα: Καταδικάστηκε ο Παναγιώτης Γκινόπουλος

Νεότερη Ενημέρωση Τετ 11/03/2015 23.16

12 μήνες φυλάκισης με αναστολή  ήταν η απόφαση του δικαστηρίου για τον καθηγητή Ογκολόγος Παναγιώτη  Γκινόπουλο, που συνελήφθη την Τρίτη το απόγευμα, μετά από μήνυση του Διοικητή του νοσοκομείου "Άγιος Ανδρέας", για έκθεση ασθενών σε κίνδυνο.

Στα όσα διαδραματίστηκαν επενέβη με μία σκληρή ανακοίνωση και η ΕΙΝΑ, η οποία τονίζει:

"Η τριμελής Επιτροπή Ιατρών του Γ. Ν. Πατρών και το Δ.Σ. της Ε.Ι.Ν.Α., με αφορμή τα γεγονότα στην Μονάδα Χημειοθεραπείας του Γ. Ν. Πατρών, όπου ο συντονιστής διευθυντής της αρνήθηκε να χορηγήσει την προγραμματισμένη θεραπεία σε ασθενείς με ογκολογικές παθήσεις, επειδή αυτούς τους ασθενείς παρακολουθούσε άλλη ιατρός της Μονάδας, καταδικάζουν τέτοιου είδους συμπεριφορές.

Για οποιονδήποτε λόγο εσωτερικής αντιπαράθεσης, η άρνηση χορήγησης προγραμματισμένης χημειοθεραπείας κρίνεται από εμάς ιατρικά απαράδεκτη.

Στο Δημόσιο Νοσοκομείο η αντιμετώπιση του πάσχοντα γίνεται σε συλλογικό επίπεδο, με θεραπευτικά πρωτόκολλα και με πνεύμα αλληλοκάλυψης και όχι ανταγωνισμού, ανεξάρτητα από τις όποιες ελλείψεις σε προσωπικό.

Θεωρούμε αναγκαίο, οι όποιες «διαφορές» μεταξύ ιατρών, να μην αντανακλούν στους ασθενείς και να μην επηρεάζουν την αναγκαία θεραπεία τους και συνακόλουθα την πορεία της νόσου τους."

Αρχική Ενημέρωση Τρί, 10/03/2015 - 18:06

Για έκθεση ασθενών σε κίνδυνο κατηγορείται γιατρός των Πατρών από τον διοικητή νοσηλευτικού ιδρύματος της πόλης, καθώς μηνυτήρια αναφορά κατά του Συντονιστή Διευθυντή του Ογκολογικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Αγιος Ανδρέας», Παναγιώτη Γκινόπουλου, υπέβαλε ο Διοικητής του νοσοκομείου Απόστολος Λέτσιος.

Η ΕΛ.ΑΣ από την πλευρά της με βάση την μήνυση και λόγω της φύσεως του αδικήματος αναζήτησε τον κ. Γκινόπουλο, όμως δεν εντοπίστηκε.

Η μήνυση αφορά το αδίκημα της «έκθεσης ασθενών σε κίνδυνο», καθώς δεν επέτρεψε σε ασθενείς του νοσοκομείου να υποβληθούν σε χημειοθεραπεία.

Όπως υποστηρίζουν οι συγγενείς των ασθενών προς την διοίκηση του νοσοκομείου, είχαν προγραμματισμένα ραντεβού εδώ και καιρό και για άγνωστο λόγο ο κ. Γκινόπουλος αρνήθηκε να υπογράψει προκειμένου να εισαχθούν στην κλινική.