Νέα είσκεψη Ρώσων επαγγελματιών στην Δ.Ε(ΦΩΤΟ)

Τη μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν τα τουριστικά αξιοθέατα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας αλλά και τις άγνωστες ομορφιές της είχαν τρεις Ρώσοι επαγγελματίες του τουρισμού. Η επίσκεψη τους στις 3 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 6 Ιουνίου του 2015.

Η Tarbaeva Nadeana, tour operator του πρακτορείου Panteon, η Larisha Aknanova, tour operator του πρακορείου Teztair και ο δημοσιογράφος της τουριστικής ιστοσελίδας votpusk.ru, Andrey Podkolzin, επισκέφθηκαν ορισμένες από τις ομορφότερες τοποθεσίες της Δυτικής Ελλάδας και αποκόμισαν εμπειρίες, ιδέες και δώρα.

Η περιήγηση ξεκίνησε την Τετάρτη (3/6) από την Ηλεία και την περιοχή του Καϊάφα, όπου οι τρεις επισκέπτες ξεναγήθηκαν στα ιαματικά λουτρά και στη λιμνοθάλασσα, με την πολύτιμη συνοδεία και καθοδήγηση από τον περιφερειακό σύμβουλο Κώστα Μητρόπουλο, τον πρόεδρο των ιαματικών λουτρών, Θανάση Λευκαδίτη, τον εκπρόσωπο των ξενοδόχων, Θανάση Γκίζελη, και τον πρώην δ/ντή των ιαματικών λουτρών, Αριστείδη Αβραμόπουλο.

Ακολούθησε συνάντηση με φορείς της περιοχής, στην οποία συμμετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Γ. Γεωργιόπουλος και μέλη της Αναπτυξιακής Δυτικής Ελλάδας, όπου ανταλλάχθηκαν ιδέες και αναμνηστικά δώρα. Στη συνέχεια οι επισκέπτες ξεναγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο και στο Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας και γευμάτισαν σε εστιατόριο της περιοχής.

Η περιοδεία στην Ηλεία ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη στην Ιερά Μονή Φραγκαπηδήματος και στην περιοχή της Κυλλήνης, όπου οι Ρώσοι επισκέπτες είχαν εποικοδομητική συζήτηση και συνάντηση με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Δυτικής Ηλείας, Αντώνη Μαυρόπουλο και τον γενικό διευθυντή της πολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας Grecotel Olympia Riviera Resort.

Την Πέμπτη (4/6) οι επισκέπτες βρέθηκαν στα Καλάβρυτα, όπου απόλαυσαν την γραφική διαδρομή με τον Οδοντωτό σιδηρόδρομο και επισκέφθηκαν την Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας, το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος και τη Μονή Μεγάλου Σπηλαίου.

Στη συνέχεια γευμάτισαν με τον δήμαρχο Καλαβρύτων Γιώργο Λαζουρά και τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Καλαβρύτων, Κωνσταντίνο Δαφαλιά. Ακολούθησε επίσκεψη στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα και συνάντηση με τους φορείς και παράγοντες της Αχαΐας στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αχαΐας, στην οποία συμμετείχαν ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρίας Δυτικής Ελλάδας, Τρύφωνας Φωτόπουλος, και ο ειδικός σύμβουλος του Επιμελητηρίου Αχαΐας, Αθ.Κούστας, ο υπεύθυνος εξαγωγικού του Επιμελητηρίου Αχαΐας, Δημ. Παπαδημητρίου, και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αιγιαλείας, Στράτος Βαρδάκης.

Η τριήμερη επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την περιήγηση στην Αιτωλοακαρνανία, στο Κάστρο του Αντιρρίου, στην Τουρλίδα και στη συνέχεια στον Κήπο των Ηρώων στο ιστορικό Μεσολόγγι. Ακολούθησε συνάντηση με φορείς και εκπροσώπους του νομού, στην οποία συμμετείχαν η αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας, Χριστίνα Σταρακά, και ο αναπλ. γ.γ. του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου «Ερμής», Δ.Μάνδαλος, όπου συζητήθηκαν οι προοπτικές της τουριστικής ανάπτυξης και της περαιτέρω συνεργασίας.

Η συνάντηση είχε ως επίλογο ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων και γεύμα στο Αιτωλικό ενώ η τριήμερη επίσκεψη στη Δυτική Ελλάδα περιελάμβανε και ξενάγηση στην Ι.Μ. Παντοκράτορος και περίπατο στην όμορφη πόλη της Αμφιλοχίας.