Αστυνομικός από την Πάτρα βοηθούσε κύκλωμα δουλεμπόρων - Τι "έπιασε" ο υπερκοριός της ΕΥΠ

Αποκαλυπτικοί είναι οι διάλογοι των μελών του κυκλώματος δουλεμπόρων που «έπιασε» ο υπερκοριός της ΕΥΠ και συνελήφθησαν σε καταδρομική επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Λιμενικού Σώματος, ανοικτά του Κατακόλου, στις αρχές Μαΐου.

Οι Ρώσοι μαφιόζοι και ο αρχηγός τους με το ψευδώνυμο Zoran τσακώνονταν για τη μοιρασιά των χρημάτων από τους απελπισμένους πρόσφυγες, ενώ το δουλεμπορικό σκάφος τους αρμένιζε επί 2,5 μήνες στο Ιόνιο λόγω καιρού και ασυνεννοησίας.

Περίπου 150.000 ευρώ εκτιμώνται ότι θα ήταν τα κέρδη μόνο από το ένα ταξίδι που θα έκανε το «Imren 1» για να μεταφέρει τους 38 πρόσφυγες στην Ιταλία. Το σκάφος «Imren 1» απέπλευσε αρχές Μαρτίου από το λιμάνι Νεάπολης Βοιών και μετά από μια στάση στην Καλαμάτα, στις 24 Απριλίου έφτασε στη Ζάκυνθο.

Στις 8 Μαΐου πήγε στη Γλύφα Ηλείας και την επομένη επιβίβασε 38 μετανάστες. Τα ξημερώματα της 10ης Μαΐου έγινε η επιχείρηση του Λιμενικού μεταξύ Ακρωτηρίου Γέρακα στη Ζάκυνθο και Ακρωτηρίου Κατακόλου.

Από τα στοιχεία που αποκαλύπτουν οι διάλογοι των μελών του κυκλώματος «Ελεύθερος Τύπος», φαίνεται ότι στην υπόθεση εμπλέκεται και αστυνομικός στην Πάτρα, ο οποίος φέρεται να προσέφερε είτε πληροφορίες είτε διευκολύνσεις στο κύκλωμα (π.χ. πληρωμές σε ξενοδοχεία στα οποία έμεναν ο κυβερνήτης και τα μέλη του σκάφους ή έβρισκε τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα).