Απέδωσε καρπούς η ημερίδα για την «Αξιοπρέπεια στην Ψυχική Υγεία»(ΦΩΤΟ)

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε η ημερίδα με θέμα «Αξιοπρέπεια στην Ψυχική Υγεία», την οποία διοργάνωσε ο Σύλλογος για την Ψυχική Υγεία – ΣΟΨΥ Πάτρας με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα για την ψυχική υγεία. Η ημερίδα έλαβε χώρα την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αχαΐας με πλήθος συμμετεχόντων.

Στο πρώτο μέρος της ημερίδας παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα του έργου «Ολοήμερο Κοινωνικό Στέκι για εφήβους και ενήλικες – ΗΒΗ» που υλοποίησε ο ΣΟΨΥ Πάτρας το προηγούμενο έτος. Αποτυπώθηκε από την ομάδα υλοποίησης του έργου, η συμβολή του στην παροχή υπηρεσιών για την ψυχική υγεία με όρους αξιοπρέπειας. Επισημαίνεται ότι το έργο χρηματοδοτήθηκε από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία στο πλαίσιο του προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες», με διαχειριστή επιχορήγησης του προγράμματος το  Ίδρυμα Μποδοσάκη. Εκ μέρους του Ιδρύματος Μποδοσάκη απεύθυνε χαιρετισμό η κα. Τσενέ Μαρία, Υπεύθυνη διαχείρισης προγραμμάτων.

Το δεύτερο μέρος της ημερίδας είχε ως θέμα την «Επαγγελματική Αποκατάσταση στην Ψυχική Υγεία με Αξιοπρέπεια». Από την Πρόεδρο του ΣΟΨΥ Πάτρας, κα. Τριανταφύλλου Αγγέλα, παρουσιάστηκε το παράδειγμα της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης Ένταξης - ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. ΟΙ ΓΕΦΥΡΕΣ. Παρέμβαση στην ημερίδα πραγματοποίησαν οι εκπρόσωποι των εταιρειών VINCI και ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ, οι οποίες είναι δωρητές της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. ΟΙ ΓΕΦΥΡΕΣ. 

Στους συμμετέχοντες μοιράστηκε ερωτηματολόγιο προκειμένου να διατυπώσουν τις απόψεις τους αναφορικά με το σύστημα παροχής υπηρεσιών ψυχικής υγείας. Από την επεξεργασία των ερωτηματολογίων προέκυψε η επιτακτική ανάγκη για την εξασφάλιση όρων αξιοπρέπειας τόσο στην παροχή υπηρεσιών όσο και στην κοινωνική ένταξη των ψυχικά πασχόντων.