Λογοτεχνικές εκδηλώσεις στο πλαίσιο του ΕλληνοΙταλικού πολιτιστικού προγράμματος Talking Lands

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, στο πλαίσιο του έργου πολιτιστικών ανταλλαγών με τίτλο «Talking Lands: talks between the lands of Apulia and Greece», διοργανώνει αυτό το διάστημα λογοτεχνικές συναντήσεις.

 Η γλώσσα δεν είναι μόνο ένας κώδικας επικοινωνίας αλλά και μία δύναμη που κρατάει τον άνθρωπο σε εγρήγορση κινητοποιώντας τη σκέψη και τα συναισθήματα. Γι' αυτό και η αλήθεια της επιβεβαιώνεται στον παιδικό λόγο και στην ποίηση αφού διευκολύνουν την ελεύθερη και ειλικρινή έκφραση.

Ο ποιητής Διονύσης Καρατζάς αφού αναφερθεί στη μαγεία του λόγου ως πρωταρχικού στοιχείου δημιουργίας αισθητικής συγκίνησης με μεγάλη παιδευτική αξία, θα διαβάσει ποιητικά του κείμενα.

Η ηθοποιός Αντριάνα Χαλκίδη διαβάζει ποιήματα του Διονύση Καρατζά.

 Η εκδήλωση είναι ελεύθερη για το κοινό και γίνεται σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Πάτρας και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο πλαίσιο υλοποίησης του συγχρηματοδοτούμενου έργου Talking Lands: Διάλογοι μεταξύ των τόπων Απουλίας και Ελλάδας.

H είσοδος είναι ελεύθερη.

Σάββατο 25 Ιουλίου 2013 στις 20:00 στο Χασομέρι- Παπαδιαμαντοπούλου 10, από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Πάτρας και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.