Οι εκλογές θα καθορίσουν την πορεία Σαμαρά

Οι εκλογές θα καθορίσουν την μελλοντική πορεία Σαμαρά

Οι ευρωεκλογές του Μαίου έχουν ένα διακύβευμα : Αν θα συνεχίσει να κυβερνά την χώρα η δικομματική κυβέρνηση Σαμαρά κλέβοντας πολίτες, καταλύοντας δημοκρατία και θεσμούς, ψευδόμενη συστηματικά χωρίς την ελάχιστη ντροπή ή αν θα υπάρξει ένα κοινωνικό και πολιτικό σοκ που θα επιτρέψει στην χώρα να συνέλθει.

Ο κ. Σαμαράς έχει επιστρατεύσει με έναν πολιτικά αδίστακτο τρόπο τα πάντα : ΜΜΕ, θεσμούς που ελέγχει, δανειστές να τον αποθεώνουν, εικονικές πραγματικότητες κ.ο.κ. Στόχος να ξεπεράσει τις ευρωεκλογές ώστε συνεργαζόμενος με όσους πρέπει να εκλέξει στη συνέχεια Πρόεδρο και να κυβερνήσει μέχρι το 2016.

Απέναντί του έχει ένα πολιτικό περιβάλλον σε σύγχιση. Λυπάμαι που το γράφω αλλά ο Σαμαράς δεν έχει τον αντίπαλο που θα τον γκρεμίσει. Ένας ΣΥΡΙΖΑ με ιστορικές ευθύνες αφού επί 30 μήνες δεν έχει εκπονήσει ένα πειστικό σχέδιο ώστε να φύγει μπροστά και μικρά κόμματα που συνεχίζουν να... διασπώνται συγκροτούν μια αντιπολίτευση που δεν μπορεί να νικήσει δυο χρόνια τώρα έναν καταστροφικό πρωθυπουργό.

Ποιος μπορεί να νικήσει την τριανδρία Ομάδα Ολιγαρχών Σαμαρά - ξεπουλημένα ΜΜΕ - Τράπεζες; Μόνον οι ψηφοφόροι. Μόνον αυτοί μπορούν να αξιολογήσουν την αδιέξοδη πραγματικότητα και να ψηφίσουν έτσι ώστε ο μεγάλος ασθενής, η Ελλάδα, να υποστεί το ηλεκτροσοκ που θα την συνεφέρει.

Τα πράγματα λοιπόν είναι διαβολικά απλά : Αν ο Σαμαράς αντέξει και τώρα, στην πραγματική κάλπη, ξεγελώντας κάποιους ή έχοντας και την πραγματική στήριξη κάποιων άλλων που έχουν συμφέροντα μέσα στην κρίση, τότε θα συνεχίσει να κυβερνά για πολυ ακόμη. Ίσως και μετά το 2016. Δεν αστειεύομαι καθόλου.

Αρχίστε από τώρα να σκέπτεστε τις εκλογές του Μαίου. Διαλέξτε : Κιάλλο Σαμαρά ή μια συνολική ανατροπή;