Το ΤΤ προσλάμβανε (μέσω πολιτικών) και τώρα απολύει "οικειοθελώς"...

Περίπου 900 στελέχη του ΤΤ θα αποχωρήσουν "οικειοθελώς" σύμφωνα με νέο επιχειρησιακό σχέδιο του ΤΤ που προβλέπει και την ανατιμολόγηση δανείων ύψους 1,4 δισ. ευρώ που λήγουν (κυρίως στεγαστικά) με επιτόκια υψηλότερα ανάλογα με αυτά της υπόλοιπης αγοράς.

Θα υπάρξει και μείωση των επιτοκίων καταθέσεων, τα οποία υπήρξαν υψηλότατα το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Διευκρινίστηκε ότι, σύμφωνα με τον νόμο, η πώληση του Νέου ΤΤ θα πρέπει να γίνει και πάλι εντός εξαμήνου, ωστόσο αυτό είναι δύσκολο, καθώς οι μεγάλες τράπεζες θα είναι δύσκολο να ενδιαφερθούν για την απόκτησή του.

Οπως αναφέρθηκε, για την τρύπα 4 και πλέον δισ. ευρώ που είχε δημιουργηθεί στο ΤΤ, ευθύνεται αποκλειστικά το PSI, δηλαδή η Τράπεζα ήταν υγιέστατη αλλά τα ομόλογα δημοσίου και το "κούρεμα" έφεραν την Τράπεζα σε αυτή την κατάσταση.

Εμφαση δόθηκε στο μέγεθος προσωπικού που ανέρχεται σε 3.200 άτομα για το οποίο φταίει το δημόσιο που προσλάμβανε καθώς όταν το ΤΤ είχε εισέλθει στο Χρηματιστήριο αριθμούσε 1.250 άτομα προσωπικό, ενώ από τότε μέχρι σήμερα δεν άλλαξαν δραματικά τα μεγέθη του (ιδιαίτερα ως προς τον κύκλο εργασιών) για να δικαιολογεί αυτήν την υπέρμετρη αύξηση προσωπικού.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης