Το " τέρας " της γραφειοκρατίας μπλοκάρει ιδιωτική Γερμανική επένδυση 300 εκατ. ευρώ .

ηλιακα παρκα

   " Οι Έλληνες δεν θέλουν 300 εκατ. ευρώ " είναι ο τίτλος του άρθρου, της γερμανικής εφημερίδας , που αναφέρεται στην επένδυση που επιθυμεί να πραγματοποιήσει η εταιρεία Phonotherm. Και συνεχίζει : " Παρά τη μικρή πρόοδο που σημειώνεται, η χώρα δεν έχει εξέλθει από την κρίση. Έτσι τώρα έγινε γνωστό, για παράδειγμα, ότι μια ιδιωτική μεγαλοεπένδυση ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ, σκοντάφτει στην ελληνική γραφειοκρατία " .

   Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η γερμανική επιχείρηση φωτοβολταϊκών Phonotherm σχεδιάζει εδώ και μήνες τη δημιουργία ηλιακών εγκαταστάσεων στο νησί Πεταλάς (δυτική Ελλάδα). Η εταιρία θα μπορούσε να ξεκινήσει άμεσα, όμως οι ελληνικές αρχές δεν έδωσαν τη σχετική άδεια με την αιτιολογία ότι δεν μπορούν να εκδώσουν άδεια καθώς έχουν εκπληρωθεί οι ενεργειακοί στόχοι της Ελλάδας για το 2020.

   Ο γενικός διευθυντής της Phontherm είπε Ντιρκ Χάουκ στη Bild: " Μας προκαλεί μεγάλη έκπληξη το γεγονός ότι, δεδομένης της οικονομικής κατάστασης στην Ελλάδα, μπορεί να παρουσιαζονται τέτοιου είδους εμπόδια " .

    Η γερμανική εφημερίδα «Bild», με αφορμή την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού και του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Γερμανία, δίνει τον τόνο που θα κυριαρχήσει στις κεκλεισμένων των θυρών συζητήσεις. Το παράδειγμα που φέρνει η εφημερίδα είναι μία περίπτωση, όμως η κυβέρνηση της κ. Μέρκελ προφανώς έχει και άλλα σχέδια, φυσικά υπέρ των γερμανικών ομίλων. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Σαμαράς θα είναι ομιλητής σε κλειστό συνέδριο του Εκδοτικού Οργανισμού που ανήκει η Bild, μαζί με τον Μάριο Ντράγκι.

 

Πηγή Deutsche Welle

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης