Τα πάντα μπαίνουν στο στόχαστρο για να φορολογηθούν όλοι

τεκμηρια,

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών αρχών μπαίνουν πλέον όλες οι συναλλαγές ώστε να συγκεντρώνονται πληροφορίες και να προχωρούν σε διασταυρώσεις οι αρμόδιες υπηρεσίες.

Ετσι πλέον θα φακελώνονται ηλεκτρονικά όχι μόνο καταθέσεις, κάρτες, δάνεια, μετοχές αλλά και οι συναλλαγές του πολίτη με τράπεζες, χρηματιστήρια, θεραπευτήρια, ταμεία, επιχειρήσεις ιδιωτικής ασφάλισης, εταιρείες τηλεφωνίας, παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας και εταιρείες ύδρευσης.

Στις 20 Φεβρουαρίου λήγει η προθεσμία που έδωσε το οικονομικό επιτελείο για την υποβολή καταστάσεων και στοιχείων στην Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων από τα ιδιωτικά θεραπευτήρια, τα εκπαιδευτήρια, τις τράπεζες και τις υπόλοιπες ΔΕΚΟ.

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων ζητάει με εγκύκλιο (ΠΟΛ 1011/21-1-2013), όλες οι επιχειρήσεις να στέλνουν τους αριθμούς φορολογικού μητρώου των πελατών τους, ώστε να γνωρίζουν όλοι ποιος ξοδεύει, πόσα και πως.

Στην εγκύκλιο τονίζεται ότι υποχρέωση να ενημερώσουν για τον αριθμό φορολογικού μητρώου όλων των πελατών τους, έχουν πλέον και οι σχολές χορού, πολεμικών τεχνών, τα ωδεία και τα γυμναστήρια. Μαζί με τα ΑΦΜ υποχρεούνται να αποστείλουν και το ύψους των συνδρομών που εισπράττουν από τους πελάτες τους.

Όλα τα στοιχεία θα α συγκεντρωθούν εν όψει του νέου κύκλου διασταυρώσεων, αλλά και της καθολικής εφαρμογής του «πόθεν έσχες», με στόχο τον εντοπισμό φορολογουμένων που έχουν αποκρύψει εισοδήματα. Όλοι εκείνοι δηλαδή που δεν δικαιολογούν με τα έξοδά τους τα εισοδήματα που έχουν δηλώσει.

Τι θα ελεγχθεί:
Μετοχές
Τραπεζικές καταθέσεις
Πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες
Δάνεια
Συναλλαγές με τράπεζες
Δαπάνες για ιδιωτικά, δημόσια θεραπευτήρια και κλινικές των Ταμείων Ασφάλισης
Ιδιωτικές ασφάλειες
Δαπάνες σε σταθερή και κινητή τηλεφωνία
Δαπάνες για ηλεκτρικό και νερό

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης