Συνεχίστηκε η μη πληρωμή φόρων και τον Ιούλιο

Τον Ιούλιο δεν πληρώθηκαν φόροι ύψους 2 δισ. ευρώ. Η εξέλιξη αυτή είχε ως αποτέλεσμα την εκτίναξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών που έφτασαν τα 7,483 δισ. ευρώ έναντι 5,475 δισ. ευρώ που ήταν στο πρώτο εξάμηνο του έτους.

Ωστόσο, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΑΑΔΕ, οι οφειλές τριών πτωχευμένων επιχειρήσεων διόγκωσαν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τον Ιούλιο, με αποτέλεσμα να φθάσουν στα 2 δισ. Από το 1,441 δισ. φορολογικών υποχρεώσεων, τα 746 εκατ. αφορούν τις οφειλές των τριών πτωχευμένων επιχειρήσεων που για συγκυριακούς λόγους έγιναν ληξιπρόθεσμες τον ίδιο μήνα.

Τα υπόλοιπα 695 εκατ. αφορούν απλήρωτους φόρους, ενώ οφειλές 567 εκατ. προέρχονται από μη φορολογικές κατηγορίες εσόδων, όπως δάνεια, λοιπές εισφορές και μη φορολογικά πρόστιμα.

Αυτό που απασχολεί την κυβέρνηση, είναι εάν οι φορολογούμενοι που δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους τον Ιούλιο θα ενταχθούν στην ευνοϊκή ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών που προβλέπει την καταβολή των φόρων σε 12 μηνιαίες δόσεις. Σε διαφορετική περίπτωση, δηλαδή εάν δεν πληρώσουν καθόλου τους φόρους που τους αναλογούν, τότε η τρύπα θα διευρυνθεί.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης