Πρατήρια βενζίνης: Έχουν κλείσει 1.200. Θα κλείσουν άλλα τόσα

Κλείνουν βενζινάδικα-Αυξάνουν οι τιμές

Η αύξηση της τιμής των καυσίμων λόγω υπερφορολόγησης έχει αλυσιδωτές καταστροφικές συνέπειες. Η μείωση στις μετακινήσεις απέφερε το κλείσιμο 1.200 πρατηρίων και την απόλυση 10.000 ανθρώπων. Εκτιμάται ότι άλλα 1.200 πρατήρια θα κλείσουν στη συνέχεια. Η κατανάλωση μειώθηκε ακόμη και στο πετρέλαιο θέρμανσης

(έφτασε στο 50%, μειώνοντας και τα κρατικά έσοδα), παρά ταύτα, εξήγγειλαν νέα αύξηση από τον Σεπτέμβριο, κατά... 40%! Θα πωλείται 1,40 ευρώ το λίτρο. Τα νοικοκυριά θα ζήσουν έναν εφιαλτικό και κρύο χειμώνα.

Οι βενζινοπώλες αναφέρουν ότι στην Β. Ελλάδα οι κάτοικοι βάζουν βενζίνη σε Βουλγαρία και Σκόπια. Επίσης ότι οι πολιτικοί νομοθετούν υπέρ των πολυεθνικών "αποβουλιάζοντας" τον ελληνικό κλάδο. Μάλιστα άρχισαν να συζητούν το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων.

Η εμμονή των κυβερνώντων στην υπερφορολόγηση των καυσίμων απέφερε κι άλλες καταστροφές. Για παράδειγμα μειώθηκαν τα έσοδα στα διόδια με αποτέλεσμα να μην μπορούν να χρηματοδοτηθούν τα οδικά έργα, να σταματήσουν και να απολυθούν χιλιάδες εργαζόμενοι.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης