Πήραν την σωστή απόφαση: όχι σε νέα μέτρα κατά μισθωτών συνταξιούχων

Πήραν μια σωστή απόφαση οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί. Να μην υπάρξουν νεα μέτρα εις βάρος μισθωτών και συνταξιούχων. Στη μεταξύ τους συνάντηση κατέληξαν: «όχι» σε νέα μέτρα εντός του 2012, «όχι» σε οριζόντια μέτρα για την εξεύρεση των 11,5 δισ. ευρώ, «ναι» σε νέο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, «ναι» στην διαπραγμάτευση -στο υψηλότερο δυνατό πολιτικό επίπεδο με τους εταίρους- για την επιμήκυνση, «ναι» σε ισοδύναμα μέτρα αντί περικοπών στα ειδικά μισθολόγια, «ναι» στις μεταρρυθμίσεις και τις αποκρατικοποιήσεις.

Νέα σύσκεψη των «3» για τις αποκρατικοποιήσεις θα γίνει την επόμενη εβδομάδα. Με την απόφαση αυτή των "τριών" διελύθησαν προσωρινά έστω οι ανησυχίες για νέα οριζόντια μέτρα, επειδή "υπουργοί αρνούνται περικοπές στους τομείς τους".

Μετά τη σύσκεψη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ.Βενιζέλος δήλωσε ότι επιβεβαιώθηκε η προγραμματική συμφωνία για αναθεώρηση του προγράμματος, με αφετηρία την παράτασή του, προκειμένου να καταστεί εφικτή η δημοσιονομική προσαρμογή, να φθάσει η χώρα σε μόνιμα πρωτογενή πλεονάσματα και μαζί με την ανάπτυξη να επανέλθει στην ομαλότητα.

Ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι οι «3» συμφώνησαν να καταρτίσει η χώρα επικαιροποιημένο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, πάνω στο οποίο θα στηριχθεί ο προϋπολογισμός του 2013.

Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα πρέπει να δείξει αξιοπιστία και ταχύτητα στη λήψη των αποφάσεων για τις διαρθρωτικές αλλαγές, περιλαμβανομένων και των ιδιωτικοποιήσεων, όπως και να αλλάξει η κατάσταση στην αγορά, ώστε να υπάρξει ρευστότητα. Για το θέμα των αποκρατικοποιήσεων θα υπάρξει νέα συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης