Με φόρους σε ανύπαρκτες περιουσίες θα δημεύουν ακίνητα;

Δεν έχουν κ. Στουρνάρα για να πληρώσουν άλλους φόρους ακινήτων. Συνεπώς το κράτος προχωρά σε δήμευση περιουσιών από... μη οφειλέτες! Αυτό λέγουν πολλοί βουλευτές της ΝΔ που θεωρούν ότι ο υπ. Οικονομικών έχει αυτονομηθεί και κάνει κυριολεκτικά του κεφαλιού του.

Επιπλέον λέγουν ότι αυτή η φορολογική πολιτική που ακολουθείται, «ισοπεδώνει τη μεσαία τάξη, κτυπάει την εκλογική βάση της Ν.Δ και εκθέτει την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό». Μάλιστα ορισμένοι βουλευτές, συζητούν το ενδεχόμενο να πραγματοποιήσουν διάβημα διαμαρτυρίας στον Πρωθυπουργό.

Ο κ. Μητσοτάκης, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, λέγοντας από το βήμα της Βουλής, ότι το 2013 μπορεί να μείνει στην ιστορία ως ένα έτος το οποίο οι πολίτες θα το αντιλαμβάνονται ως έτος δήμευσης της ακίνητης περιουσίας τους.

Εκτός από τον κ. Μητσοτάκη, ιδιαίτερη σημασία και συμβολισμό, έχει και η παρέμβαση στην Ολομέλεια της Βουλής και του κ. Βορίδη, που εξωτερίκευσε τη δυσαρέσκεια της βάσης και των βουλευτών.

«Δεν γίνεται να περιμένουμε τη δημοσιονομική εξυγίανση να τη φέρουν οι φόροι στα ακίνητα. Είναι λάθος πολιτική και δεν θα φέρει έσοδα» τόνισε ο κ. Βορίδης.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης