Μεγαλώνει η απελπισία σε Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία όσο δεν ενισχύεται η ρευστότητα με ευρωομόλογα ή εκτύπωση ευρώ

ΕΕ

Καταρρέει ο ευρωπαϊκός Νότος με τους πολίτες των κρατών - μελών της ευρωζώνης να ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις διαρκείας, απελπισμένοι από την σκληρή λιτότητα που αφανίζει τους τζίρους των επιχειρήσεών τους, αυξάνει την ανεργία, οδηγεί στην απελπισία. Η έλλειψη ρευστότητας δεν έχει προηγούμενο. Η δε "συνταγή" της Μέρκελ για "δημοσιονομική προσαρμογή", έχει αποδειχθεί αδιέξοδη. Δεν διορθώνει τίποτε, τα κάνει όλα χειρότερα.

Στην Ελλάδα παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση των τριών κομμάτων προσπαθεί να μην επιβάλλει νέους φόρους, οι λογαριασμοί της ΔΕΗ, το φυσικό αέριο, τα κοινόχρηστα, οι έξτρα φόροι κ.ο.κ. είναι αδύνατον να πληρωθούν. Οι τζίροι πέφτουν κι άλλο (παρά τις εκπτώσεις) και οι άνθρωποι βιώνουν τραγικές στιγμές.

Στην Ισπανία, η Αστυνομία συγκρούεται με διαδηλωτές καθημερινά. Το κορυφαίο: Προ ημερών αστυνομικοί συγκρούστηκαν με... αστυνομικούς που διαδήλωναν μαζί με άλλους δημόσιους υπαλλήλους. Η κυβέρνηση Ραχόι σιγά-σιγά χάνει και ψηφοφόρους αλλά και βουλευτές που διαχωρίζουν την θέση τους από τα μέτρα λιτότητας.

Στην Ιταλία, η κατάσταση γίνεται εφιαλτική για έναν λαό που ποτέ δεν έζησε τέτοια σκληρή απόγνωση. Οι επιχειρηματίες είναι απελπισμένοι, η κατανάλωση καταβυθίζεται, τα λουκέτα και η ανεργία θυμίζουν Ελλάδα...

Είναι πλέον ολοφάνερο ότι οι κοινωνικές συγκρούσεις στις χώρες αυτές είναι αναπόφευκτες. Ο κύριος λόγος είναι ότι κανείς δεν πιστεύει πραγματικά ότι η λιτότητα έστω σε βάθος χρόνου θα αποδειχθεί λύση. Ακόμα και στην Γαλλία η "Πεζό", αν και ενισχύθηκε από το κράτος με 4 δισ. ευρώ, απέλυσε 6.000 εργαζόμενους πέρυσι και ανήγγειλε άλλες 8.000 απολύσεις φέτος. Η εταιρεία εξήγησε ότι λόγω της κρίσης δεν πουλά αυτοκίνητα όπως κάποτε στις χώρες του Νότου (και οσονούπω και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες).

Οι λύσεις παραμένουν δυο: Εκτύπωση ευρώ ή έκδοση ευρωομολόγων η μια. Μερική έστω διάλυση της ευρωζώνης και επιστροφή στα εθνικά νομίσματα η άλλη.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης