Η Τουρκία μειώνει τον ΦΠΑ στις περιοχές απέναντι... από τα ελληνικά νησιά!

Την ώρα που η κυβέρνηση Τσίπρα υπερφορολογεία τα ελληνικά νησιά, η Τουρκία πράττει το εντελώς αντίθετο: Θεσμοθετεί ειδικό χαμηλό φορολογικό καθεστώς σε περιοχές - τουριστικά θέρετρα στα τουρκικά παράλια απέναντι από ελληνικά νησιά, για την προσέλκυση περισσότερων ξένων τουριστών και επενδυτών.

Στόχος της τουρκικής πλευράς είναι να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα του τουριστικού της προϊόντος έναντι προορισμών όπως η Ελλάδα, η Ισπανία και η Ιταλία. 

Το παράδειγμα της Λέσβου είναι χαρακτηριστικό. Ο τουρισμός στο νησί έχει δεχθεί ισχυρό πλήγμα από την αδυναμία επί μήνες της πολιτείας να διαχειρισθεί το ζήτημα των υψηλών μεταναστευτικών ροών. Οι οικονομικές απώλειες από τις ακυρώσεις, το πάγωμα και τη μείωση των κρατήσεων κατά τη διάρκεια της σεζόν ανέρχονται σε 10 εκατ. ευρώ.

Επίσης τον Σεπτέμβριο οι αεροπορικές αφίξεις τουριστών από το εξωτερικό κατέρρευσαν υπό το βάρος της αρνητικής δημοσιότητας από το ανεξέλεγκτο μεταναστευτικό ρεύμα. Τα σχετικά στοιχεία δείχνουν πτώση των αφίξεων που αγγίζει  το 18% σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2014.

Το πρόβλημα των μεταναστώ έφερε πτώση και στον αριθμό των Τούρκων τουριστών τους τελευταίους μήνες.


Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης