Η συνηθισμένη ένεση αισιοδοξίας από τον κ. Σαμαρά και στην ΔΕΘ

Ο κ. Σαμαράς έχει μια τεχνική. Με πάθος περιγράφει μια ανάκαμψη που (πάντα...) έρχεται και μια Ελλάδα που έχει ήδη αλλάξει. Το κάνει δυναμικά, σε ένα βαθμό και πειστικά. Παράλληλα έχει μαζί του όλα τα μεγάλα ΜΜΕ που δίνουν φοβερό αγώνα δίπλα του περιγράφοντας κακούς φοροφυγάδες, κακούς δημόσιους υπαλλήλους που περισσεύουν κ.ο.κ. Με αυτό τον τρόπο ο κ. Σαμαράς ελέγχει ακόμη το εσωτερικό μέτωπο και αντέχει στις δημοσκοπήσεις.

Ένα ακόμα όπλο του πρωθυπουργού είναι η αγαστή συνεργασία του με τους δανειστές. Τον θέλουν, τον στηρίζουν και ξέρουν πότε να αφήνουν το σχοινί για να τον συντηρούν στην εξουσία, αφού είναι γι αυτούς ο ιδανικός συνομιλητής. Το πρόβλημα είναι οι ημερομηνίες. Ο κ. Σαμαράς είχε πει ότι η ανάκαμψη θα είχε ήδη έρθει... Δεν ήρθε, ενώ η αγορά αποβουλιάζει.

Με την ίδια ακριβώς λογική εμφανίζεται στην ΔΕΘ ο πρωθυπουργός. Θα εγκαινιάσει την 78η Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, στην αίθουσα Corona του Διεθνούς Εκθεσιακού και Συνεδριακού Κέντρου, όπου θα εκφωνήσει την ομιλία του.

Στην ομιλία του, ο κ. Σαμαράς αναμένεται να κάνει απολογισμό της μέχρι τώρα διακυβέρνησής του και θα τονίσει ότι σταθεροποίησε τη χώρα και απέτρεψε τον κίνδυνο εξόδου από το ευρώ. Θα αναπτύξει δε το όραμά του για τη συνέχεια.

Θα υπογραμμίσει ότι η χώρα με το πρωτογενές πλεόνασμα στο τέλος του 2013, αποκτά άλλες δυνατότητες τόσο για τη διόρθωση κοινωνικών αδικιών, όσο και για να διαπραγματευθεί με τους δανειστές της από καλύτερη θέση.

Και θα επισημάνει ότι η Ελλάδα είναι σήμερα μία διαφορετική χώρα, από ό,τι την παρέλαβε και ότι οι μεταρρυθμίσεις και οι διαρθρωτικές αλλαγές θα συνεχιστούν. Τα ΜΜΕ θα στηρίξουν δυναμικά ότι πει.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης