Η κυβέρνηση Σαμαρά κλείνει και την Χαλυβουργία Ελλάδος - Τα ρίχνουν στην... τρόικα

Η κυβέρνηση Σαμαρά κλείνει την μια μετά την άλλη τις βιομηχανίες χάλυβα. Ο κλάδος διαμαρτύρεται με κάθε τρόπο εδώ και τρια χρόνια για το ακριβό ενεργειακό κόστος το οποίο τις καθιστά μη ανταγωνιστικές σε σχέση με τους ξένους.

Τι απαντά η κυβέρνηση; Ότι δεν μπορεί να μειώσει το ενεργαιακό κόστος γιατί δεν την αφήνει η... τρόικα. Θα θεωρηθεί - λενε - έμμεση επιδότητηση προς τον κλάδο! Τώρα από που προκύπτει αυτή η εξίσωση, ά;γνωστο.

Στο μεταξύ μετά τη Χαλυβουργική του κ. Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου, που έθεσε σε διαθεσιμότητα για ενάμιση μήνα 200 εργαζομένους στο εργοστάσιο της Ελευσίνας, το σωματείο του εργοστασίου της Ελληνικής Χαλυβουργίας στον Ασπρόπυργο, συμφερόντων της οικογένειας Μάνεση, ενημερώθηκε ότι η διοίκηση θα υποβάλει άμμεσα αίτημα ομαδικών απολύσεων στο υπουργείο Εργασίας.

Το εργοστάσιο είναι κλειστό εδώ και δύο χρόνια λόγω έλλειψης παραγγελιών και υψηλού ενεργειακού κόστους και η διοίκηση δηλώνει ότι δεν μπορεί να συνεχίσει να απασχολεί τους 120 εργαζομένους. Οι εργαζόμενοι για τρεις μήνες τον χρόνο αμείβονται με τη μέθοδο της διαθεσιμότητας και εννέα μήνες απασχολούνται με τη μέθοδο της εκ περιτροπής εργασίας.

Η Χαλυβουργία Ελλάδος διατηρεί εργοστάσιο και στον Βόλο, το οποίο λειτουργεί μόνο βράδυ, για οικονομία στο ρεύμα (!) και οι περίπου 360 εργαζόμενοι αμείβονται και αυτοί με εκ περιτροπής εργασία.

Σημειωτέον ότι η μεγαλύτερη ελληνική χαλυβουργία, η Σιδενόρ, με δύο εργοστάσια σε Θεσσαλονίκη και Βόλο, λειτουργεί επίσης μόνο βράδυ και Σαββατοκύριακα (πάλι για οικονομία) και οι εργαζόμενοι έχουν υποστεί μειώσεις μισθών που φθάνουν ως και το 40%.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης