Εφορία προς πολίτες : " Ότι έχετε ευχαρίστηση "

εφορια, δοσεις

- Σύσταση στις εφορίες να χορηγούν πολλές δόσεις 

- Από 26 ως και 48 μπορούν να γίνουν οι δόσεις

- Από 100 ευρώ το μήνα μπορούν να δίνουν όσοι χρωστούν στην εφορία

- Μικραίνουν τα ποσά υπό το φόβο στάσης πληρωμών των φόρων από τους πολίτες

Την εντολή να πληρώνουν οι πολίτες σε όσες περισσότερες δόσεις γίνεται δίνει το υπουργείο Οικονομικών στους εφόρους, από τους οποίους ζητά να εξαντλήσουν όλα τα όπλα που διαθέτουν για να διευκολύνουν τους φορολογούμενους που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις φορολογικές υποχρεώσεις τους και ζητούν να υπαχθούν σε ρύθμιση τμηματικής εξόφλησης των οφειλών τους.

Ως σήμερα οι έφοροι δεν μπορούν παρά να δίνουν τη δυνατότητα για ως και 15 δόσεις. Τώρα ανοίγει ο δρόμος να μπορούν οι πολίτες να εξοφλούν σε 26 η ακόμη και 48 δόσεις, ενώ το ποσό της δόσης θα μπορεί να ξεκινάει από τα 100 ευρώ.

Η νέα ρύθμιση, ( Απρίλιος ή Μάιος 2013 ), εκτός απο τις πολλές δόσεις ( ίσως και 100 δόσεις ) ,  θα έχει και μικρότερο ποσοστό προσαύξησης. Σήμερα είναι 1% και ενδέχεται να πέσει στο 0,7% το μήνα, με τη κάθε δόση να πέφτει ακόμα και κάτω από τα 100 ευρώ .

Οι οδηγίες προς τις εφορίες είναι το κυνήγι των οφειλετών να ξεκινήσει ήπια το πρώτο τρίμηνο μόνο με τηλεφωνικές οχλήσεις και ειδοποιητήρια και στη συνέχεια να κλιμακωθεί.

Προτεραιότητα αποτελούν σύμφωνα με την “Ημερησία” με οι νέες οφειλές, που δημιουργήθηκαν το 2012 και θεωρείται ότι είναι πιο εύκολο να εισπραχθούν, ενώ οι έφοροι έχουν εντολή να μετακινήσουν προσωπικό από άλλα τμήματα, προκειμένου να ενισχύσουν τα τμήματα ελέγχου και τα δικαστικά τμήματα.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης