Εμφύλιος στην Χαλυβουργία με τους εργαζόμενους να έχουν χωριστεί στα δυο: Άνοιξε

Εννέα ολόκληρους μήνες η Χαλυβουργία παρέμενε κλειστή εξ αιτίας απεργίας διαρκείας που ήλεγχε το ΚΚΕ (ΠΑΜΕ). Το αποτέλεσμα; 120 άνθρωποθι απολύθηκαν μάλλον οριστικά ενώ για να ανοίξει το εργοστάσιο χρειάστηκε πάνω από 100 εργαζόμενοι να ζητήσουν επέμβαση του εισαγγελέα αφού η απεργία είχε κηρυχθεί παράνομη..!

Κατά τη διάρκεια της επέμβασης των ΜΑΤ το πρωί έγιναν μικρής έκτασης επεισόδια με συγκεντρωμένους, έξω από την πύλη της μονάδας, επικεφαλής των οποίων ήταν ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι που βρίσκονται μέσα στο εργοστάσιο αναφέρουν ότι συνάδελφοί τους που επιθυμούν να εργασθούν, δέχονται επιθέσεις από διαδηλωτές που βρίσκονται στην είσοδο. Σημειωτέον ότι λόγω των επεισοδείων έκλεισε η εθνική οδός στον Ασπρόπυργο (ρεύμα προς Κόρινθο), με αποτέλεσμα ένα πρωτοφανές κομφούζιο.

Εντύπωση προκαλεί η στάση μερίδας των εργαζομένων, σε επιχειρήσεις που λόγω της ύφεσης γίνονται ζημιογόνες. Αντί συνεννόησης τραβούν το σχοινί με αποτέλεσμα ακόμα και το κλείσιμό τους. Στον χώρο των ΜΜΕ για παράδειγμα, "Ελευθεροτυπία" και Alter, έκλεισαν παρά το γεγονός ότι θα είχαν επαναλειτουργήσει με λιγότερο προσωπικό...

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης