Βουτιά στις τιμές των μετάλλων

Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων σχεδόν τεσσάρων μηνών υποχώρησαν σήμερα οι τιμές του χάλυβα στις ασιατικές αγορές, ενώ σφυροκόπημα δέχθηκαν επίσης οι τιμές του σιδηρομεταλλεύματος.

Οι ρευστοποιήσεις έρχονται μία ημέρα μετά την έκκληση της κινεζικής ένωσης μεταλλευτικών βιομηχανιών προς το Πεκίνο να απαντήσει με αντίποινα στην απόφαση της Ουάσινγκτον να επιβάλλει δασμούς και λίγες ώρες μετά την υπογραφή των σχετικών εντολών από τον Ντόναλντ Τραμπ. 

Το συμβόλαιο αναφοράς του χάλυβα στο Χρηματιστήριο Προθεσμιακών Συμβολαίων της Σανγκάης υποχώρησε ενδοσυνεδριακά έως και 4,9% στα 3.663 γιουάν (578 δολάρια) και τελικά έκλεισε με πτώση 3,7% στα 3.709 γιουάν. 

Το αντίστοιχο συμβόλαιο του σιδηρομεταλλεύματος στο Dalian Commodity Exchange έκλεισε με πτώση 5,2% στα 483,50 γιουάν ανά τόνο, έχοντας ενδοσυνεδριακά διολισθήσει έως και τα 481 γιουάν. 

Σημειώνεται ότι εν μέσω κάμψης της ζήτησης, τα αποθέματα σιδηρομεταλλεύματος στα λιμάνια της Κίνας έχουν ανέλθει στα νέα επίπεδα ρεκόρ των 159,1 εκατ. τόνων.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης