Αφού κατέστρεψαν κλάδους και νοικοκυριά εισπράττοντας πολύ λιγότερα, επανεξετάζουν όλους τους ηλίθιους... φόρους

Οι... ηλίθιοι φόροι που όχι μόνο δεν απέφεραν έσοδα αλλά έκαναν και εκτεταμένες ζημίες, εξετάζονται πια από την κυβέρνηση με πρόθεση να τους αλλάξουν ή και να τους καταργήσουν. Στον κωδικό "ηλίθιοι φόροι" βρίσκει κανείς το απερίγραπτο κυνήγι των ΙΧ, το φιάσκο με το πετρέλαιο θέρμανσης ή το ΦΠΑ της εστίασης.

Ειδικότερα στο αυτοκίνητο το κράτος κινήθηκε με λογική κοινού απατεώνα. Προέτρεψε ανθρώπους να αγοράσουν το αυτοκίνητο των ονείρων τους και στη συνέχεια με σωρεία φόρων τους υποχρέωσε να τα μεταπωλούν στο εξωτερικό στο... 10% της αξίας τους (!), ή να τα καταθέτουν μαζικά πινακίδες.. Οι φωστήρες του οικονομικού ερασιτεχνισμού, κατέστρεψαν έναν υγιή κλάδο, διέλυσαν οικογενειακούς προϋπολογισμούς και έφεραν δραματικά μειωμένα έσοδα στο Δημόσιο.

Αντίστοιχο είναι τα βατερλώ με το πετρέλαιο θέρμανσης, όπου ξυλεύονται δάση, πνίγονται πόλεις στην μόλυνση, οικογένειες κρυώνουν κ.ο.κ. αλλα΄και με το ΦΠΑ εστίασης που διέλυσε με πρωτοφανή μανία τον κλάδο: απολύσεις, λουκέτα, μη κόψιμο αποδείξεων κ,α. Πάντα με μεγάλη μείωση των εισπράξεων.

Ήδη έγινε γνωστό λοιπόν ότι έχει συσταθεί Ομάδα Εργασίας για την «αξιολόγηση όλων των αναποτελεσματικών φόρων όπως ο ΦΠΑ στην εστίαση ή και άλλοι φόροι».

Τα πορίσματα της εξέτασης αναμένονται ως το τέλος του μήνα.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης