Αντί να στηρίξουν τον κλάδο εστίασης τον προσβάλουν και τον υποτιμούν

Αντί μέτρων στήριξης ανακούφισης και εξυγίανσης, μέτρα μπακαλίστικα που υποτιμούν την κοινή νοημοσύνη. Μιλάμε για το μέτρο της μη πληρωμής αν δεν έχει κοπεί απόδειξη... Εκπρόσωποι του κλάδου της μαζικής εστίασης, χαρακτηρίζουν το μέτρο ακραίο, απαράδεκτο, παράνομο και καταχρηστικό. Ζητούν δε υπεύθυνες εξαγγελίες, προκειμένου να λειτουργήσει ομαλά η αγορά και να υπάρξει ουσιαστική αύξηση των εσόδων στα δημόσια ταμεία.

Όπως υποστηρίζουν, η συγκεκριμένη πρωτοβουλία του υπουργείου δεν θα αποφέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα, ενώ διαβλέπουν και έντονες αντιπαραθέσεις και ασυνεννοησία με τους καταναλωτές

"Η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, που είναι παράνομη πράξη, δεν λύνεται με τη νομιμοποίηση μίας άλλης παράνομης πράξης, της αυτοδικίας", λέγει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ), Γιώργος Καββαθάς. Σύμφωνα με τον ίδιο, με τη νομιμοποίηση της λογικής «χωρίς απόδειξη, δεν πληρώνω», δεν εμπεδώνεται η φορολογική συνείδηση, αλλά αντίθετα ενισχύεται η λογική του «δεν πληρώνω», ιδιαίτερα επικίνδυνη σήμερα.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης