Μπρος στην κάλπη είσαι εσύ και ο Σαμαράς. Αποφάσισε

Μπρος στη κάλπη είσαι εσύ και ο Σαμαράς. Αποφάσισε

Tα πράγματα είναι απλά. Όσοι διαβάζετε τα κείμενά μου μάλλον δεν είστε ανυποψίαστοι και θα καταλάβετε τι θέλω να πω. Στις εκλογές των επόμενων δυο Κυριακών το παλιό πολιτικό σύστημα με τους διεφθαρμένους της εξουσίας που έφεραν την Ελλάδα πίσω στην φτώχεια της δεκαετίας του 50 (και ακόμα χειρότερα) και που το εκπροσωπούν τα ίδια φθαρμένα από την ανικανότητα και τον χρόνο πρόσωπα, θα προσπαθήσει να συνεχίσει γαντζωμένο στην εξουσία.

Το παλιό πολιτικό σύστημα έχει αρχηγό. Είναι ο Αντώνης Σαμαράς που με ένα φοβερό σε έκταση πολιτικό τσαμπουκά, μένει στην εξουσία. Η τεχνική του είναι αδιανόητη για δημοκρατική χώρα αλλά αποδοτική : Χωρίς να λογαριάζει Σύνταγμα, θεσμούς, δικαιοσύνη, ανθρώπους, κανόνες, με έναν απίστευτα βίαιο τρόπο, πορεύεται προς δικούς του προσωπικούς στόχους για να συνεχίσει να κυβερνά. Μόνο αυτό τον ενδιαφέρει. 

Δείτε την χώρα. Εκαταμμύρια Έλληνες με κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών οφειλές φόρων από το πουθενά, άνεργοι, άστεγοι, σε συσίτια, χωρίς ορατό μέλλον, με ποινικές διώξεις και φυλακίσεις, με μισθούς πείνας, απλήρωτοι, ανασφάλιστοι.

Δείτε την Δημοκρατία. Φυλακίζουν βουλευτές και επιχειρηματίες, άφωνοι βουλευτές, ξεπουλημένα ΜΜΕ, ασύστολά καθημερινά ψεύδη που ταπεινώνουν τον κοινό νου..

Δείτε το μέλλον. Καμία επένδυση, νέα λουκέτα, επιχειρήσεις που μεταφέρονται στο εξωτερικό νέοι που θέλουν να φύγουν από την χώρα.

Μην κρύβεστε πίσω από το δάχτυλό σας Σε αυτές τις εκλογές είστε εσείς και ο Σαμαράς. Κανένας άλλος. Κάθε ψήφος σε φθαρμένα πρόσωπα του παρελθόντος, σε Δήμους ή Περιφέρεια, είναι ψήφος στον Σαμαρά να συνεχίσει.

Όπως έγραψα στην αρχή του κειμένου μου, τα πράγματα είναι απλά. Ή συνεχίζει ο Σαμαράς, ή θα αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση γι αυτόν μήπως και έρθει το καινούργιο. Όσο για την περίφημη σταθερότητα της χώρας που κινδυνεύει, καγχάζω. Σταθερότητα στην φτώχεια, την πικρία και την αδικία; Καγχάζω.