Χτυπήθηκε το χαμένο υποβρύχιο της Αργεντινής;

Η κυβέρνηση της Αργεντινής παραδέχθηκε για πρώτη φορά, ότι το χαμένο υποβρύχιο San Juan βρισκόταν σε «αποστολή κατσκοπείας» στα Νησιά Φώκλαντ, τα οποία αποτελούν βρετανικό έδαφος.

Αυτή η παραδοχή των Αργεντινών, συνιστά ανατροπή των δεδομένων της υπόθεσης, καθώς, όπως έχει προκύψει από τη μέχρι τώρα έρευνα, το υποβρύχιο παρουσίασε ξαφνική βλάβη και μία μεγάλη έκρηξη, πριν χαθεί στην άβυσσο, δίχως την παραμικρή αντίδραση από το άρτια εκπαιδευμένο πλήρωμά του.

Μπορεί να υποθέσει λοιπόν κανείς και το ενδεχόμενο το υποβρύχιο να δέχθηκε πλήγμα, καθώς, όπως δήλωσε ο επικεφαλής προσωπικού της αργεντίνικης κυβέρνησης, το San Juan βρισκόταν τον περασμένο Νοέμβριο, σε αποστολή κατασκοπείας στα βρετανικά νησιά Φώκλαντ, ή όπως τα αποκαλούν οι Αργεντινοί, στα νησιά Malvinas.

Να σημειωθεί ότι εκείνες τις ημέρες είχε κυκλοφορήσει η φήμη, από συγγενείς του πληρώματος, ότι το υποβρύχιο είχε εντοπιστεί από βρετανικό ελικόπτερο και ότι είχε γίνει εμπλοκή. Οι συγγενείς υποστήριζαν ότι είχαν ενημέρωση μέσω μηνυμάτων από τα παιδιά τους. Η πληροφορία αυτή είχε χαρακτηριστεί «ολοκληρωτικά αναληθής» από το υπουργείο Άμυνας της Αργεντινής.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης