Χονγκ Κονγκ: Νέες διαδηλώσεις έξω από το δικαστήριο όπου δικάζονται οι «ταραξίες»

Δίχως τέλος φαίνεται η πολιτική κρίση στο Χονγκ Κονγκ, η χειρότερη στην ιστορία της πρώην βρετανικής αποικίας. Μετά τις νέες χθεσινοβραδινές συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και εκατοντάδων διαδηλωτών, οι διαδηλώσεις συνεχίστηκαν σήμερα έξω από το δικαστήριο, όπου οδηγήθηκαν περισσότεροι από 20 πολίτες που κατηγορούνται για συμμετοχή σε ταραχές.

Οι ακροαματικές διαδικασίες σηματοδοτούν την πρώτη επίσημη διώξη εις βάρος των διαδηλωτών από την αρχή της κρίσης, πριν από δύο μήνες. Εκατοντάδες διαδηλωτές φώναζαν σήμερα έξω από το δικαστικό μέγαρο «Ελευθερία στο Χονγκ Κονγκ» και «Η επανάσταση της εποχής μας».

Οι διώξεις, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν έπειτα από τις βίαιες συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομίας την Κυριακή, έχουν εξοργίσει τους ακτιβιστές, οι οποίοι αξιώνουν από την κυβέρνηση να μη χρησιμοποιεί τον όρο «ταραχές» όταν αναφέρεται στις διαδηλώσεις.

Χθες τη νύχτα, οι δυνάμεις επιβολής του νόμου ψέκασαν με σπρέι πιπεριού τους εκατοντάδες ανθρώπους που είχαν συγκεντρωθεί έξω από ένα αστυνομικό τμήμα στη συνοικία Κουάι Τσουνγκ, όπου κρατούνται οι 44 συλληφθέντες.

Αστυνομικοί, οπλισμένοι με γκλομπ και κρατώντας ασπίδες βγήκαν από το κτίριο και προσπάθησαν να διαλύσουν το πλήθος που απάντησε εκτοξεύοντας πλαστικά μπουκάλια και ομπρέλες.

Οι διαδηλωτές δεν σκοπεύουν να υπαναχωρήσουν έως ότου παραιτηθεί η επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης Κάρι Λαμ, αρχίσει ανεξάρτητη έρευνα για τις ενέργειες της αστυνομίας, χορηγηθεί αμνηστία σε όλους τους συλληφθέντες, αποσυρθεί οριστικά το νομοσχέδιο για την έκδοση υπόπτων στην Κίνα και τους δοθεί το δικαίωμα να εκλέγουν τους ηγέτες τους.


Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης